Dagens (juridik)fråga

Idag ställer jag mig frågan om det inte är dags med en rejäl översyn av våra lagar och straffskale-systemet?

I alla fall jag har redan sedan många år ansett att exempelvis domar för djurplågeri i många fall är som en mild bris sett till det lidande som orsakats och att djurs liv i alla fall i rätts-sammanhang tycks mycket lite värda.

När jag läser denna artikel kan jag inte heller annat än skaka på huvudet av förundran:

http://www.expressen.se/nyheter/1.2281019/full-korde-i-150-hade-barn-i-bilen

Att köra med en så hög promillehalt i blodet, så otroligt mycket fortare än hastighetsbegränsningarna i vårt land och dessutom låta sina barn åka obältade under denna, får man väl anse, potentiellt livsfarliga färd renderar tydligen bara en ynka månads fängelse.

Bara mannens FÖRKLARING tilll det hela borde fördubbla hans straff anser jag eller ska man verkligen få fabulera ihop vilka fjanterier som helst?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria Korpskog

    Det konstiga är att om han hade gjort andra, potentiellt livsfarliga saker med sina barn, som att låta dem hänga och dingla utanför balkongräcket, så hade han säket dömts hårdare. Men i en bil är allt tillåtet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>