Speciella annonser del 234, lämplig klädsel?

http://www.blocket.se/horby/Trevligt_B_ponnysto_31264236.htm?ca=23_11&w=1

Vad är det för fel på ”nomala” hästbilder där den som rider faktiskt har RIDKLÄDER på sig?

Om hästen i annonsen ”rids utan problem av 6 årig kille” kan man ju undra vem denna brutta är? Morsan?

Oavsett så skulle jag vilja rekommendera henne att sätta på sig byxor, skor och hjälm.

Det ger i alla fall för mig ett mer seriöst intryck och känns också säkrare då människan sitter på en unghäst.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    Jag fattar inte vad det är med folk i största allmänhet då det inte passar att rida MED hjälm. Ok alla gör VAD dom vill och HUR dom vill MEN jag fattar för det inte varför det blivit så ”trendigt” att rida utan hjälm, dumdrisstigt skulle jag vilja säga…..sen kanske inte klädvalet var det bästa i övrigt 😉

    Svara
  2. Louise

    Brukar inte kolla speciellt mycket på hästannonser så vet inte om den här typen av bilder är vanliga/har blivit vanligare. Dock råkar jag känna tjejen som har fotat bilden i annonsen du länkar till (hobbyfotograf, brukar fota på ponnytravtävlingar och liknande).

    Utifrån det tror jag att bilden är tagen vid ett speciellt tillfälle, eventuellt på beställning av de som äger ponnyn. Tjejen på ponnyn har nog inte ridit omkring sådär speciellt länge utan är klädd som hon är för att det ska se snyggt ut på bild. Hon och ponnyn ställer upp och ”poserar”, fotografen tar några bilder och tjejen sitter av. Om nu de som äger ponnyn kanske betalt en slant för att få snygga bilder på sin ponny och tycker att den bilden är den bästa de har på ponnyn, så är det väl inget konstigt med att de vill använda den i annonsen.

    (Varför hjälm och annan ridutrustning tydligen inte upplevs som så estetiskt på bild, och vilka signaler det eventuellt sänder, känns som en annan diskussion…).

    Svara
  3. rackemarie

    Hur kul är det med en försäljningsbild där inte hästens ben syns och ”ryttaren” inte vet skillnaden på en häst och en stol? Var jag för elak nu?

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Visst kan jag förstå om man tycker sig ha en vacker bild på exempelvis en häst (smaken är ju som baken….) men man får kanske också tänka efter OAVSETT:

    ”Är denna bild verkligen LÄMPLIG i just det sammanhang där jag vill använda den”.

    Jag har tex några jättefina bilder där Archie galopperar i hagen på långt avstånd men som försäljningsbilder är de ju värdelösa- de säger absolut ingenting.

    Och i just denna annons så tycker jag att man ”begår” flera fel:

    Hästen syns inte i sin helhet som Rackemarie påpekar, ryttaren är fullständigt olämpligt klädd och dessutom på tok för STOR för hästen anser jag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>