Hundlycka!

Härom dagen gjorde jag Soya riktigt glad!

I närheten av mitt arbete finns det en ICA Supermarket som har en kyldisk där man säljer varor med kort datum.

När jag har vägarna förbi tittar jag gärna in- ibland är det riktiga ”fynd” som säljs, som nyligen då 1 kilo köttbullar kunde köpas för 15 kronor.

Detta kunde inte ens snål-Birgitta motstå, hon som till skillnad från maken, som gladeligen kan köpa delikatess-skinka till Soya för 100 kronor kilot (han har å andra sidan ingen häst att försörja :)) tycker att Soya kan nöja sig med torrfoder, lite matrester och grisöron :).

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Gick svansen som en propeller, när hon såg köttbullarna? Zahras och Hildas svansar skulle vifta vilt, särskillt Zahras.

    Gissar att hon inte fick alla på en gång. 😉 Zahra skulle också bli glad över en packet köttbullar. Hilda också så klart.

    Jag har gjort många fynd till mig själv på min ICA butik där de säljer kött med kort datum. ”Ät snart” kallar de det. Då kan man kosta på sig sådant som man inte har råd med annars.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Görel:

    Lika ”försiktig” som Soya är med att äta sitt torrfoder, lika ”gamig” är hon när det serveras något som hon verkligen älskar.

    Du ska se när maken ger henne sina dyrinköpta skinkpaket!

    Hon SLUKAR ner ALLT i gapet utan att tugga och jag tror knappt att hon hinner FÖRNIMMA vad hon ätit!

    Nu när jag serverade köttbullarna (kanske 10-15 stycken) så bara SLÖK hon dessa också och satte till och med lite i halsen.

    Så nog var det gott….

    Jag tycker att det är jättebra när man säljer varor med kort datum till lägre pris. Drar mig inte en sekund att handla till mig själv också- inte bara till hunden.

    Finns ingen anledning att låta bli-inte om det är något som man gillar! Pengar kan man slösa på annat än mat tycker jag.

    Svara
  3. Anonymous

    Det där med att ”sluka-så-fort-som-man-bara-kan” känner jag igen. Men det trodde jag mest berodde på att de var två och att de vill hinna få i sig så mycket som möjligt innan den andra tar det. Ibland undrar jag om de verkligen känner att det är något gott som de äter eller om man skulle kunna lura i dem något. Fast ibland ger jag dem lite sådant som ajg äter för att se vad de gillar det och Zahra kan vara lite kräsen. Hon äter inte clementiner, men det gör Hilda, annanas gillar Hilda, men inte Zahra. Torkade fikon gillade de båda två, men annars är Zahra skeptisk till frukt. Hilda tycker att det är helt ok. Så på något sätt känner de vad jag bjuder dem på. Broccoli och lök gillar ingen av dem. 😉 Annars är ju en del hundar så att allt som matte eller husse ger dem är smaskens, oavsett hur det smakar. ;-D
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jag tror säkert att ”gamigheten” triggas av om de har en konkurrent om maten.

    Sedan kan jag säga att Soya skulle tigga gammalt knäckebröd av maken ”bara för att” medan jag kan äta det godaste köttet utan att hon vågar titta åt mitt håll.

    Frukt har vi aldrig provat att ge men däremot tex chips, popcorn, cashewnötter och glass- allt till synes mycket uppskattat (sådan ägare sådan hund säger jag :)).

    Svara
  5. Anonymous

    Cashewnötter, popkorn och mandel, älskar mina flickor. 😉 Chips har jag aldrig, men sist vi var någonstanns där det fanns en chipspåse, så dök Zahra ner i påsen, till ägarens roade men förfärade min. Chipspåsen räddades utan att Zahra han tömma den.

    De är för roliga. 😀

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>