Kors i taket- en TR-ändring i min smak!

Läser glatt förvånad i senaste numret av Ridsport att något jag lobbat för sedan massor av år tillbaka nu är ett faktum enligt de nya TR-ändringarna.

Nu måste domare anges redan i propositionen, något exempelvis Kristianstad ridklubb klarat galant de typ 10 senaste åren.

Jag välkomnar alltså denna ändring även om den inte precis är livsavgörande :).

Men vad tycker NI?

Bra, dåligt, löjligt eller onödig?

Spelar det er ingen roll vem som dömer eller finns det domare som ni aldrig mer vill rida för?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frela

    Både och.. ser man det ur ett ryttareperspektiv så visst kan det vara bra men ur ett tävlingsarrangörsperspektiv är det inte alltid lätt att ha alla funktionärer klara när man lägger ut tävlingen/proppen i tdb resp Equipe – vissa tävlingshelger vet man inte förrän ngr dagar innan vem som kommer och dömer.. beroende på att jag kan ha bokat en domare med Grand Prix behörighet till en lokal tävling och sedan behövs denna på just en Grand Prix och då får man med hjälp av förbundet göra en omfördelning på kanske väldigt många tävlingar av domare för att få rätt status på dem… men det får man väl skriva in i proppen att ändringar kan komma att ske.. ps..domare kan trilla av pinn också två dgr före tävlingen också sk force majeure..haha..

    Svara
  2. Trasselkvast

    Åh, det finns EN domare jag aldrig mer tänker betala pengar för att rida för… Har ridit för honom tre gånger nu och han är helt bakom. Pratade senast idag med en annan tjej som sa samma sak. Så det är bra!

    Svara
  3. annakarlegard

    Bryr mig inte så mycket om vem som dömer. Upplever inte att jag har blivit nerdömd direkt någon gång. Har resultatet varit dåligt så är det för att vi inte har varit så bra. 🙂
    Men jag har kanske haft tur.

    Svara
  4. AnnH

    Jag bryr mig inte heller. När jag har blivit nerdömd tycker jag oftast domaren har haft rätt. Sen finns det ju såklart domare som jag vet tittar lite extra HÅRT på just det som den specifika hästen har som svaghet, t ex domare i Skåne som extra mycket tyckte min en tidigare häst dåliga galopp var JÄTTEdålig. Men han hade ju rätt, egentligen mer rätt än de som inte kommenterade galoppkvalitén… Har alltså inga domare jag inte åker och tävlar för att de dömer.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    På Herons tid fanns det en domare som dömde ner oss något så fruktansvärt varenda gång till skillnad från mer eller mindre alla andra domare så till slut gav jag upp och ville inte rida för just den domaren mer.

    Men den domaren har jag inte sett döma på flera år och idag har jag inga sådana domare som jag skyr.

    Fast jag tycker ändå att det är bra att man VET vem som ska döma då jag tycker att jag av och till hör snack om att vissa domare är mycket impopulära och ifrågasatta.

    Om väldigt få anmäler sig varje gång dessa domare dömer så kanske man får bort dom till slut till förmån för mer positiva/ vettiga domare?

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Jo förresten; kom på ett skäl till varför jag gärna vill veta vem som dömer.

    Jag känner några domare ganska väl av olika orsaker och för mig personligen känns det inte rätt att bli dömd av just dom även om det inte är att betrakta som jäv enligt TR.

    På Herons tid var det nämligen just så att en domare jag kände väl ALLTID gav oss mycket högre poäng än vad gemene domare brukade göra.

    Jag kunde inte låta bli att fundera över orsaken; var det just för att vi hade en ”vänskapsrelation”?

    Och att få rostter enkom av den anledningen är jag INTE intresserad av, inte heller att det ska bli eventuellt ”snack” bland konkurrenterna.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>