Dagens (produkt)fråga

En bloggkommentar kring hundmatskonserven ”VOV” (dvs att den har funnits i eeeevigheter) fick mig att fundera över andra produkter som var poppis när jag var ung(dom) på stenåldern.

En del finns otroligt nog kvar medan annat är tacknämligt glömt och begravt sedan länge.

Nu när jag tänker efter är det med en del saker obegripligt att man kunde tycka att de var bra/ något att ha men…sådana var tiderna då och utveckligen har ju tack och lov gått framåt sedan dess.

Den första produkten jag kom att tänka på är denna:

Säljs otroligt nog fortfarande och marknadsförs numera så här:

”Ett populärt och omtyckt läderbalsam. Beprövat som passar bäst till grövre läder, sadelstroppar och liknande.”

Jag är nog inte ensam om att ha sönderdelat huvudlaget ner till minsta beståndsdel för att därefter fetta in alltihopa i denna rödaktiga, mycket fettiga sörja, eller?

Idag skulle jag inte drömma om att använda detta fett till något och allra minst mina träns- det finns långt bättre produkter på marknaden.

Eftersom jag har förstått att denna blogg läses av lika ålderstigna mänskliga varelser som jag själv så undrar jag:

Vad mer kan ni komma på under vinjetten ”Produkter vi minns (eller vill glömma ha ha)”?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Inte bara produkten är jobbig att hantera, förpackningen är ju lika jobbig. Varför inte följa med utvecklingen lixom, om dom nu har en bra produkt (?) kanske dom kan förbättra burken.

    Ska fundera på andra produkter under dagen:)

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    En produkt inom samma område är ekol-oljan – som jag förstår hatad av de flesta sadelmakare… men den funkade rätt ok för att få ordning på billiga träns av indiskt läder (kommer du ihåg dem förresten?)

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Helt rätt Anna-Kajsa!
    Och nog tusan minns jag tränsen- många av våra lektionshästar hade dom om inte annat- ibland med de där pannbanden av plastremsor som man kunde göra själv om man var lite händig- minns DU dom :)?

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Definitivt! Och de verkar nästan ha fått någon retro-renässans nu? När jag började rida var de i det närmaste obligatoriska.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Ja, konstigt nog! Jag har förstått att de är på väg tillbaka samtidigt som folk också köper strasspannband som kostar mer än vad jag gett för mina huvudlag :).

    ALLA våra lektionshästar hade de plastbandsflätade pannbanden fast i något fall minns jag att pannbandet var att SAMMETSBAND i stället :).

    Svara
  6. Linda

    Jutetäcken.. Något så otroligt otympliga täcken! Men det var väl innan man utvecklat vattentäta material med andningsfunktion så fanns inga bättre alternativ. Jag hade ett på 80-talet någon gång 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>