Måndag- brrrr

Nyss hemkommen efter en 1,5 timme lång skrittrunda är jag mycket tacksam över min sköna värmefläkt.

Solen hann försvinna innan ridturen tog slut och utan den blev det ganska kallt.

Vi såg till att klara av ”veckans klätterträning” samtidigt, i alla fall för Archies del. Soya, den listiga brukar ta siesta medan vi vankar upp och ner i backarna.

Annars kan man tala om en ganska stor temperaturskillnad idag: hela minus 7 grader i morse men plus 5 på eftermiddagen!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Är det inte alltför brant kanske du kan rida barbacka istället? Garanterat mycket varmare =)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Nääää du…där går min gräns för ”omväxlande arbete” :)!
     
    Jag brukar hävda att det finns ett skäl till att sadeln uppfanns och ser ingen som helst anledning att inte nyttja denna eminenta produkt.
     
    Dessutom sitter jag på en fårskinns-rump-värmare så argumentet att inte frysa om baken faller liksom bort (igår frös jag mest om tårna).
     
    Ärligt talat så är min balans efter att ha ridit super-kadaver-disciplinerade djur i över 20 års tid sådan (läs: obefintlig) att det inte skulle mycket till för att jag skulle dråsa av.
     
    Sista gången jag red barbacka var faktiskt på Décima i något galet uttryck av våghalsighet. Jag satte mig på hennes termotäcke, vi skrittade ut, ett rådjur hoppade fram, Décima hoppade åt sidan och jag ramlade av. Slog häcken och ländryggen som f…n och skulle stallarbeta med mockning av nästan 20 boxar nästa dag. Vågade inte berätta för någon vad som hänt- tyckte det var pinsamt att en vuxen idiot fått för sig något så dumt- utan jag bet ihop, linkade och jobbade!
     
    Så…NEJ, inga mer barbackaritter för mig tack :)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>