Onsdag- sökes: mjuka ben

Ännu en rolig träning för NN avverkades i morse!
 
Innan hon dök upp red jag fram på egen hand och gjorde vår, som det känns, sisyfos-övning: avbrott från vänstergalopp till skritt.
 
Att det ska vara så svårt att göra detta med ”mjuka ben”?!?!?!
 
Hade jag fått en krona för varje gång jag gjort detta avbrott hade jag varit miljonär och hade den som gjort flest avbrott också lyckats bäst i dressyren hade jag varit OS-vinnare i denna gren- det kan jag lova!
 
Övning MÅSTE väl för f…n ge färdighet eller är det bara en myt och ett larvigt ordspråk skapat för att ge meningslös tröst?
 
Skämt å sido- det GÅR faktiskt hyfsat bra nu men avbrotten från högergaloppen är mycket enklare och det får jag väl acceptera att de kommer att vara ett tag till.
 
Visade upp dessa övergångar för NN så som de görs i Msv C:2 programmet och hon förstod ju vad jag menar även om hon inte tyckte att de var någon katastrof på något vis.
 
Katastrofen lär väl i så fall bli vänsterslutan första gången jag tävlar; ”det kan hända att du får en 3:a på den” sa NN sanningsenligt och det var ju inte heller några nyheter även om vi övar på detta för fullt och med faktiskt förbättrat resultat.
 
Eftersom första tävlingen närmar sig med stormsteg bad NN mig att visa en del linjer ur de program jag ska rida och det var framför allt det vi ägnade dagens träning åt. 

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Prick:
    Jag är fortfarande i ”nyförälskelsestadiet” där jag ofta upplever att man hamnar i alla fall i början av en ny tränar-relation så jag är mer än nöjd med träningarna så här långt!
    Och Archie verkar också glad- viktigt!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>