Söndag- uppätna ord



Åhhh vad man ångrar vissa kommentarer ibland :)!

För bara några dagar sedan skrev jag i ett mail till min dressyrtävlande vän Ann att inget kunde rubba Archie på en tävlingsplats, ”varken ösregn, gassande sol eller en orkan”.

Redan när jag skrev ”orkan” tänkte jag ”fast just orkaner har jag nog aldrig varit med om på tävling” och det skulle jag alltså inte ha tänkt.

För idag, hos Eslövs ridklubb, där jag red en LA:4 så rådde, om inte orkan så i alla fall fruktansvärda vindar.

Och inte för att varken Archie eller någon annan häst verkade bry sig (dressyrhästar är ofta coola- inget snack om den saken) men trevligt var det inte!

Grus som blåste upp överallt, saker som välte och ett jättedammlager över allting.

Archie kändes superfin på framridningen och jag red därför kanske bara 20 minuter effektiv tid där- ville inte förlora den fina känslan.

Jag har ju ridit på 63, 64 och 65 % de 3 senaste starterna i LA:4 och sa sist lite skämtsamt; ”tänk om det kunde bli 66% nästa gång”.

Det blev det INTE; det blev 67%!

Och tänk: idag fick vi 7:or på båda skänkelvikningarna, detta av samma domare som under en av mina mest minnesvärda ritter i LA:3 blåste för felridning när jag gjorde en skänkelvikning.

”Det ska vara skänkelvikning där” ropade hon och jag ropade tillbaka ”det är ju det jag försöker”:)))))!

Förra veckan var vi en poäng från placering men idag hade vi dom på vår sida och vi vann klassen före 2:an som hade 65 %.

Jätteroligt så klart och jag är verkligen nöjd!

Nu pustar Archie ut i gräshage hela kvällen och själv får jag väl sanera min bil från allt grus som flög in i den eftersom rutorna var nervevade pga Soya.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Härligt o bra jobbat! Själv var jag grymt besviken igår. Hon går så mycket bättre än förra året och jag var verkligen supernöjd med henne efter ritten..förutom bakdelsvändningarna där det blev totalt missförstånd. Fick bara 62%. Förra året fick jag 64-65% på sämre ritter så det känns frustrerande. Men,men…bedömningssportens baksida Nästa tävling sitter det en annan tant bakom bordet så då får man hoppas på bättre resultat. (gnäll,gnäll…)

    Men jätteroligt o härligt för er idag! Det är ni väl värda både du och din fina häst!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Anna:

    I know the feeling :(.

    Sedan kan det där med resultaten bero på så många olika faktorer:

    -domarens tycke och smak

    -din känsla; det kanske såg sämre ut än vad det kändes

    -jag inbillar mig att iaf en del domare blivit strängare i och med att man nu måste kvala till MSV B osv

    Svara
  3. annakarlegard

    Jo jag vet allt det där. Fick också höra igår att tydligen har domarna fått på huden för att de har varit för generösa. Att man klarar kvalen ska ju i princip innebära att man är mogen för msvb och det kan jag säga att vi definitivt inte var förra året. Jag filmar nästan alla tävlingritter vi gör och det är stor skillnad på form och bärighet i år. Det är väl därför det känns frustrerande. Men va fan..de bara på´t igen..:-))

    Svara
  4. Hästis

    Så kul! Grattis!!

    Tänk så mycket dom där stunderna av lycka betyder när man tänker på hur lite av all tid man lägger på sin kära hobby faktiskt ägnas åt själva ridningen… :-))

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Hästis:
     
    Jag brukar förvisso inte tänka att man tillbringar så lite tid ridandes för jag rider nog ganska mycket i jämförelse med många jag känner men däremot tänker jag att det är så korta stunder man verkligen känner sådan enorm glädje som på en prisutdelning om man jämför med nerlagt arbete, tid och pengar.
     
    Mycket jag gör är trots allt ren rutin (mocka, blanda foder osv) och inget jag känner direkt LYCKA över (dock inte olycka heller för den delen).    

    Svara
  6. Hästis

    Faktum är att jag (för det mesta) tycker det är mysigt och avkopplande att pyssla…men ibland när det är kallt, mörkt, lerigt och allmänt eländigt är det skönt att kunna tänka på dom där speciella stunderna… :-))

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>