Dagens (hållbarhets)fråga

Medan jag stod och drog på mig ridstövlarna härom dagen slogs jag av tanken att just mina stövelpådragare (heter det så förresten?….) är en av de hästsaker som jag har haft allra längst och de ser, bortsett från lite rost, fortfarande lika fina ut som då de köptes för 20 eller 21 år sedan (jag minns att Heron var unghäst på den tiden och han var född 1985 så….).

Faktiskt har jag även kvar en lädergjord som jag fick av en väninna i den vevan, gjorden var redan då begagnad men den ser idag exakt likadan ut som då.

Hoppsadeln jag sålde förra året hade jag också i ca 20 år och enligt expertis var den minst 30 år vid försäljningstillfället.

Har ni gamla hästsaker som håller än? Vad är det för saker?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Mina stövelpådragare är också som nya. Liksom min stövelknekt i trä med en gummiplatta klistrad som antiglidsula. Nu använder jag inte stövlarna så himla ofta men ändå… =).

    Ett par gamla chaps som närmar sig 20-strecket fungerar fortfarande utmärkt som överdragsklädsel även om skärpet som hör till börjar bli slitet.

    Har ett jättejätte-gammalt huvudlag från Börjes som faktiskt fortfarande är himla fint. Lite slitet där bettet hänger men fullt funktionsdugligt. Sömmarna är heelt ok.

    Vissa saker var bättre förr?

    Svara
  2. Trasselkvast

    Har ett par underbara shortchaps från Jacson som är 15 år gamla nu. Dyyyra i inköp DÅ, men är bara en söm som släppt hittills på dem.

    Har också en gräslig gammal syntetsadel från Wintec som måste ha så många år på nacken som en syntetsadel KAN ha, men den har legat helt ok på alla mina hästar och fungerat jättebra som ”nödsadel” när de andra varit borta på tex omstoppning.

    Svara
  3. Eva i Lux

    Jag har kvar Fleurs första grimskaft från -94. Det var illrött, men är nu typ ljust SKÄÄÄRT. Det används dagligen och måste vara nån superkvalitet, är liksom stretch mitt på. Jag är barnsligt fäst vid detta och då det är så gräsligt fult, riskerar jag inte att någon stjäl det, eller kan ponera att det tillhör dem!

    Svara
  4. Anonymous

    Har ett huvudlag som jag köpte 1985. Då kostade det 595 kr men jag kunde bara inte låta bli.
    Det har använts åt alla de hästar jag haft utom gammelpållan då hennes dotter hade det (hade båda samtidigt).

    Har också en vit shcabrakvoylock från 80 talet någongång. Då var ju vanliga voylockar det som gällde. Det av försäljaren påsydda klubbmärket höll inte lika länge så det sprättade jag bort efter en 10-15 år. Nu är det ett tag sedan jag använde det men vilken kvalite'….vet att några av mina kompisar också har kvar sina. Dock är det väl inte alla som är kritvita längre….

    Rie

    Svara
  5. Anonymous

    Glömde….
    Visserligen inte i min ägo längre men jag köpte en Hubertussadel av bättre läder 1976. Den sålde jag till en kompis för en 4-5 år sedan och den är lika populär där.
    En kompis jag hade då köpte också en Hubertus men den var i sämre läder ( och annat också kanske?)

    Rie

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>