Tisdag- invigning, bendragning och tårtätning

Utebanan så som den såg ut innan.
Och så här….
…ser den ut….

….numera!

I morse invigde jag och Archie vår nyanlagda ridbana!

Banan har alltså legat där den ligger i flera år men som jag har nämnt tidigare har jag tidigare aldrig vågat rida på den- underlaget har enligt mitt förmenande varit allt för djupt och så fort någon ridit på det efter harvning dessutom för ojämnt av hålor efter hovarna.

Nu har någon sorts grus lagts på som ska binda det gamla underlaget (om jag har förstått saken rätt) och eftersom banan dessutom var nyharvad i morse vågade jag mig på en ritt.

Jag är som ni kanske har förstått väldigt petig med underlaget och väljer ibland bort sådana underlag som andra inte ens hade reflekterat över att inte rida på så därför är jag mycket glad att vi har ett ridhus där även gnäll-Birgitta alltid är nöjd.

Och idag var jag även nöjd med utebanan- det var inga problem att rida på den och jag hoppas verkligen att den kommer att förbli ridbar även framöver så att man kan rida utomhus när solen gassar.

Idag försökte jag tänka på (guuuud så mycket olika saker jag skulle behöva tänka på när jag rider förresten- inte undra på att man inte kan processa allt i sin lilla hjärna) att rida en ”snärtigare” galopp- ingen ”pensionärsgalopp” som jag varnade Archie för.

Gjorde några slutor i galopp där den för vänster skänkel kändes superfin, en del byten (vissa riktigt luftiga och uttrycksfulla) och så blev det skolor i trav, förvänd galopp och några bakdelsvändningar.

Efter ridningen ägnade jag lite tid åt stretching- detta för mig kontroversiella ”kropps-dragande”.

Personligen är jag tveksam till effekten som sådan (tycker inte att jag fått någon effekt på mig själv när jag tränat och stretchat eller avstått) men har däremot börjat resonera som så att stretchingen om inte annat kan öka hästens KROPPSMEDVETENHET om man ska använda ett modernt ord.

Om Archie genom mitt dragande i hans ben hit och dit förstår att ”aha…det GÅR att sätta höger bak så här långt in under kroppen utan att jag ramlar ihop” så är det väl gott och väl, eller hur?

På jobbet möttes jag av en härlig bit princesstårta i kylen- om du läser detta Anna så TAAAAACK!!!! Finns ingen godare frukost ha ha!

Efter jobbet blev det sedvanligt stallpyssel och nu går Archie och Tulle och solar sig i hagen.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tror du att du kan ta reda på vad de har använt för material för att binda det gamla och hur mycket man använt?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>