Dagens (penningpris)fråga

I söndags ”tjänade” Archie 100 kronor på sin seger och jag och en annan hästägare skojade lite efter prisutdelningen och konstaterade att ”det är ju inte för PENGARNA man tävlar i alla fall”.

Och det är det ju så klart verkligen inte- det är väl få som tävlar lätta och medelsvåra klasser förunnat att komma hem efter en tävling ”på plus” för när man har räknat bort anmälningsavgiften, bensinkostnaden och lite fika (lågt räknat) så vill det nog till att man har kammat hem antingen flera rosetter av högre valörer eller att prispengarna varit otroligt generösa för att man inte ska gå back på tävlingen.

Och numera behöver man knappt ge några prispengar ens på regional nivå och aldrig på lokal nivå över huvud taget.

(En separat diskussion kring detta kan ni förresten läsa på
http://www.tidningenridsport.se/LasarnasDebatterVisa.aspx?m=45208&m1=64677&threadId=625098#fank625098 )

Dagens fråga/ frågor lyder som följer:

Skulle det spela er någon roll om prispengar ALLTID togs bort på en viss nivå? Vilken nivå i så fall? Tittar ni på om det prispengar och/ eller hederspriser/ segertäcken innan ni anmäler till en tävling? Påverkar det ert beslut vilken tävling ni väljer om det finns mer än 1 ”lämplig” tävling samma helg?

Om jag ska svara på mina egna frågor får jag väl säga att jag tycker att pengarna är en ”trevlig/ rolig bonus” men att det inte är något som spelar någon roll för min egen del.

Att få ett segertäcke är också kul fast egentligen mer för att det är lite ”status” eller hur jag ska uttrycka det- inte för att jag egentligen BEHÖVER fler täcken eller för att de alltid är så himla snygga/ användbara.

Eventuella prispengar är det sista jag reflekterar över när jag anmäler mig; närheten till en tävling, om jag vet hur banan/ underlaget är och vem som dömer är i så fall långt viktigare för mig (ffa avståndet).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>