Söndag- häst, häst, häst

Även idag har det mesta handlat om rubriken- HÄST!

Tidig uppstigning för att motionera hästen innan jag skulle börja min stalljour som infaller var 7:e söndag.

Kanske var jag undermedvetet inspirerad av dagens voltige-tävling (mer om detta senare) för jag bestämde mig för att tömköra- något jag inte gjort på väldigt länge.

Jag arbetade mest med galoppen som såg riktigt bra ut på töm (bättre än uppsuttet) och tyckte över lag att Archie såg fin ut- välmusklad och snygg :).

Efter tömkörningen släppte jag ut alla hästar och begav mig hemåt för en snabb frukost innan det var dags för nästa gäng hästar att få sin omvårdad.

Väl hos NN blev det mockning av 10 boxar, utsläpp och sedermera intag av 6 hästar, promenad med de 2 sjuklingarna, fodring och sopning och sedan kunde jag åka hem för att äta lunch och ligga i solsängen ett par timmar.

Klockan 14.30 var det dags för mig att ta in vårt stalls hästar från hagen och sedan putsade jag på mina saker och gjorde lite annat fix innan Archie fick gå ut i hagen igen.

Snälla Madde har lovat att både ta in Archie och Rocky och kvällsfodra så nu är häst-dagen slut och jag väntar på att grillen ska bli tillräckligt varm för att avnjuta lite god middag.

Idag har vårt ridhus varit uthyrt för voltigetävling.
Här förbereder sig några ungdomar genom att träna på sin trähäst :).
Jättekul med detta arrangemang tycker jag- inte för att jag är särdeles intresserad av just voltige men det är kul när det händer något nytt och det var mycket bra social träning för våra hästar att gå och beta i hagarna medan detta jippo pågick ”för fulla muggar” strax intill.
Archie- den världsvane brydde sig naturligtvis inte- gräset var mycket mer intressant.
Vår nya fölis fick också komma ut och lufta sig….
…och jag som älskar alla bebisdjur suckade hänfört. Den är såååå söt :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>