Speciella annonser del 320, varför?

Med det enorma hästöverskott som finns i Sverige (titta bara på alla annonser på Blocket tex och fråga de som har hästar till salu hur länge de har försökt att få dom sålda)så måste jag fråga mig varför man betäcker på detta vis?

Verkar hur oseriöst som helst i mina ögon men jag är kanske bara konservativ?

http://www.blocket.se/orebro/Travsto_betackt_med_frieser_34127884.htm?ca=23_11&w=3

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Ja det kan man verkligen undra över.
    Men det kommer väl alltid att finnas en klick människor som tycker att det är sååå sött med föl(valpar), oavsett hur de ser ut och vilken framtid de får….
    Klart märrn(tiken) måste få bli mamma – och grannens hingst(hanhund) duger ju bra…

    Rie

    Svara
  2. Anonymous

    Och varför sätter de in sådan annonser? Frieser under fullblod, Jönköping i norra sverige…osv…

    Finns det verkligen de som går på detta?

    Undrar om hästen ö h t är till salu.

    Rie

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Rie:

    Jag instämmer helt! Blir lika förbannad och förundrad över viss ”hundavel” med de märkligaste korsningarna inblandade. Alla kan inte vara tjuvparningar….

    Vad gäller annonsen verkar den ”fejk”- mycket märklig hur som helst!

    Svara
  4. Cecilia

    Ja, det kan man fråga sig, undrar vad det blir av den avkomman….
    Däremot fanns det en jättefräck korsning faktiskt, som blev till av en slump. Ägaren hittade sitt lilla shettissto inne hos grannens Tennesse Walking horse och det blev minsann ett litet föl av det! Lite roligt korsning, den var såklart inte planerad! 🙂

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Jodå, tjuvparningar kan hända den bäste- Soya är tex frukten av en :). Fast där var det dock uppfödarnas egna hundar inblandade och ingen egentlig katastrof :).

    Svara
  6. Minstral

    Jag förundras över varför man betäcker öht, renrasiga eller ej, hästmarknaden är ju övermättad. Sen klagar uppfödarna på att priserna dumpas.

    Jag betäckte mitt sto med okänd härstamning med en avelsvärderad hingst. Många förfasade över detta. Dom tyckte de var bättre att jag köpte ett av alla de föl som var till salu, varför skulle jag tillverka föl med en taskig kombo när det fanns så många fina att köpa!

    Men jag har liksom inte bett någon att ta fram en häst till mig, jag tillverkar en häst till mig själv. Att betäcka med den kombon jag gjorde för att sälja tycker jag är helt förkastligt däremot!

    Men jag tycker att alla uppfödare ska ta sig en funderare, att ta fram föl till en icke existerande marknad tycker jag är oseriöst!

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Jag ser dock en risk med ditt resonemang Minstral.

    Du har planerat ett föl till dig själv men vad händer den dagen du kanske måste sälja?

    Nu tror jag inte risken är särskilt stor i just ditt fall men så har kanske många av de ”oseriösa” också resonerat, dvs de TRODDE att de gjorde ett föl till sig själva men tvingas sedan sälja av olika anledningar.

    Svara
  8. Minstral

    Jag håller med dig Birgitta, hade jag varit i ett annat läge hade jag inte gjort så. Nu vet jag att jag kan behålla Misty alltid. Även om jag inte hade kunnat det tror jag inte hon hade varit omöjlig att sälja till rätt pris. Men är man så pass säker på att behålla som jag är så tycker jag att folk ska skita i hur jag avlar. Nu är det ju mest stoet som jag inte vet något om. Zeb som är Mistys pappa är visserligen bara avelsvärderad men det är för att han föll på ett led på mödernet. Allt annat blev godkänt.

    Så visst tycker jag att man ska avla seriöst. Men jag blir ändå lite irriterad på alla som tar fram föl till en mättad marknad och sedan klagar på att de inte får sålt.

    Min man sysslar ju med ardenneravel på riktigt fina hästar, men jag satte ändå stopp för att han skulle skicka iväg stona på betäckning i år. Vi står med osålda hästar och tills de är sålda så blir det inga nya. Finns det ingen marknad ska man inte avla.

    Det är lite som schäferaveln, alla seriösa uppfödare tycker att man ska köpa deras hundar, men de fortsätter ändå att avla på räkryggar. Jag letade med ljus och lykta efter en icke-ansluten uppfödare men de hade inga valpar. De uppfödarna ratas av ”riktiga” schäferuppfödare men enligt mig föder de upp de finaste hundarna. Nu fick jag köpa en något sluttande schäfer, men jag får hoppas på det bästa med höfterna.

    Ojdå ,detta blev ett långt inlägg:)

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Usch så trist med era osålda hästar- och de är ju ändå renrasiga och seriöst uppfödda om än av en lite ”udda” ras som det väl (?) idag inte finns så mycket avsättning för.

    Bevisar bara hur svårt det är att sälja hästar idag så jag instämmer helt i att folk borde tänka sig för både en och två gånger.

    Att avla är ju inte gratis heller oavsett vad man använder för hästar- det finns ju ändå kostnader som man aldrig kommer ifrån helt under dräktighet och när fölet kommer.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>