Veckan som gått

Nu råder det ingen tvekan om att sommaren är här på allvar- vädret har varit vackert hela veckan och värmen bitvis nästan tryckande (men jag klagar inte).

Kort arbetvecka har det också varit- alltid lika uppskattat och det känns som en riktig mini-semester med BÅDE ledighet OCH vackert soligt väder.

Denna vecka blev det bara en träning för NN eftersom det sedan blev tävling i torsdags men jag har även tränat en del på egen hand och gjort det bra om jag får säga det själv.

Just nu försöker jag hitta en balans mellan att utvecka mig och Archie till en bättre nivå (där placeringar i MSV C står på önskelistan) och att inte ”slita” för mycket på honom, varken fysiskt eller psykiskt.

Jag lär ju inte komma någon vart av att typ skritta omkring var och varannan dag men får inte heller frestas att träna mer och mer intensivt, dels för att vi nu har varit igång ordentligt en längre tid och dels för att det börjar bli hårt i marken (= båda faktorerna medför en ökad skaderisk som jag ser det om man inte lägger in vilodagar och genomtänkta ridpass i kombination).

Härom dagen hittade jag en ny låååång ridväg som jag absolut ska rida på fler gånger-det vimlar inte precis av alternativa vägar kring stallet så varje litet ”fynd” är välkommet.

I torsdags var det alltså tävling och det gick så pass bra att vi nu har klarat av 1 av de 2 kvalen för att någon gång i framtiden kunna tävla MSV B. När detta blir står än så länge skrivet i stjärnorna- steg 1 är som sagt att börja ta placeringar i MSV C innan jag ens börjar fundera i de banorna.

Så gott som hela ledigheten, dvs halva veckan i princip har mest gått i hästens tecken- jag har förutom att ägna mig åt min egen häst även hjälpt NN med diverse stallgöromål.

Egentligen är det så jag vill tillbringa min ledighet- med en kombination av ”slappa timmar” i tex en solsäng och med fysiskt arbete så att man inte degar ihop totalt.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Jag tycker att det är en intressant diskussion. Hur man ska lägga upp träningen så att hästen utvecklas utan att man sliter för mycket på den.

    Vore också intressant att höra hur folk lägger upp sin träning under pågående tävlingssäsong.

    Min är inne i en period just nu där hon är superfin hemma. Kommit ihop sig mer och bär sig bättre men på det två senaste tävlingarna har hon varit ganska hemsk. Dyker och mjölksyrefrustar som en tok.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag kan skriva ett separat inlägg om träningsupplägg inom kort, tack för tipset!

    ”Mjölksyrefrustar” är något jag aldrig hört talas om! Där ser man…..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>