Facebook-spioner- ingen myt minsann!

Jag har vid några tillfällen läst om hur ”man” varnar folk för vad de skriver i sina bloggar/ på Facebook- detta skulle kunna påverka exempelvis presumtiva arbetgivare om man någon gång sökte jobb.

I och för sig tycker jag inte att detta låter konstigt; hade jag varit i den positionen att jag skulle anställa någon hade jag mycket väl kunnat få för mig att googla personen på nätet men ibland så kan man ju också få för sig att sådana här varningar är skrönor/ myter och överdrivna berättelser som i verkliga livet knappast drabbar någon.

Men nyligen hörde jag faktiskt från en yngre stallkamrat att det KAN hända, dvs att arbetsgivare kan dra öronen åt sig av sådant de sett/ läst på exempelvis Facebook.

Stallkamraten påstod att vänner till henne som sökt olika stallarbeten just fått höra av presumtiva arbetsgivare något i stil med ”nej tack…du verkar FESTA för mycket” och detta ska de alltså ha fått veta via Facebook.

Och tja…även detta kan jag väl förstå.

Om det finns en mängd sökande till en stalltjänst (där tidiga morgnar snarare är en regel än undantag) hade nog jag också, i valet mellan att anställa en ”dokumenterad festare” och en som inte är det anställt den sistnämnda- helt enkelt av rädsla att party-prissen inte skulle dyka upp till fodringar och dylikt efter en ”night out”.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Fast ”rätt” använt tycker jag Facebook är jättebra.

    Man kan hålla kontakt och ”koll” på vänner och bekanta på ett snabbt, enkelt och opretentiöst sätt.

    Däremot är jag väldigt försiktig med vad jag skriver, framför allt med tanke på mitt yrke.

    Jag vill inte riskera att något missuppfattas och tex tolkas rasistiskt eller som påhopp av olika grupper i samhället.

    Inte heller skulle jag publicera bilder på när jag super, visar häcken, bh:n eller dylikt som vissa uppenbarligen inte har några som helst problem med.

    Mycket sådant kan man säkert ångra i efterhand men knappast mina harmlösa kommentarer i stil med ”titta så sött Soya sover i soffan” :)!

    Svara
  2. Åsa

    sen måste man inte låta hela världen läsa vad man skriver heller, utan endast vänner. Skulle inte vilja ha en helt öppen profil oavsett vad jag skriver. Men många verkar ha missat det?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>