Söndag- jag gick och jag gick och jag gick….

Ja, idag har det blivit en del gående, precis som rubriken antyder.

När jag steg upp kunde jag konstatera att det varit frost under natten så det är nog bara till att inse att de varma dagarna är över för i år.

Jag kan fortfarande plocka enstaka hallon från mina buskar medan äppelträdet nu börjar se lättare ut- tonvis med äpplen har sedan någon månad tillbaka lämnat det dag för dag och nu finns inte många kvar.

Jag började dagen med att fodra alla hästar på vår anläggning och därefter släppa ut 15-talet djur i sina respektive hagar innan jag begav mig hemåt igen.

Rejäl höstkyla brukar också innebära väldigt vackert väder och så också idag så strax innan lunch begav jag mig till Dalby med Soya för en längre promenad.

Naturreservatet var lika vackert som vanligt och jag är också alltid lika förvånad över hur få människor som faktiskt hittar dit.

Det är inte många man möter på vandringen och hundar är ännu mer sällsynta.

För mig som har en mycket lydig hund så länge inga kaniner hoppar rakt upp i fejset på henne är det ett perfekt ställe att gå på och även om hon skulle sticka iväg (vilket aldrig har hänt) är det hur långt som helst till trafikerade vägar- viktigt när man har en hund som kan förflytta sig flera kilometer på ingen tid alls.

Har på alla de gånger jag gått i Dalby endast sett en enda kanin och terrängen gör dessutom att de mycket snabbt kan försvinna ur ens åsyn- inte som hemma där vidsträckta åkrar lockar till låååånga race.

Efter vår promenad var det dags för mig och maken att bege oss till stora staden för ett restaurangbesök och när även detta var avklarat begav jag mig till stallet för ett nytt projekt; tömkörning av Kreon på vägarna.

Hur detta gick kan ni se här och även om den lilla spindelpojken tvekade här och var så lyckade jag övertyga honom om att GÅ och ingenting annat.

Vi var ute i nästan en hel timme och gick/ sprang bland annat förbi NN:s stall och nu tror jag Kreon sover mycket gott av alla nya intryck idag :).

Det vackra naturreservatet:


Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>