Dagens (ångest)fråga

Igår var jag och lämnade blod, ett åtagande jag haft på agendan i många år nu men som varje gång kallelsen kommer gör att jag känner lite…ska vi kalla det ångest i brist på bättre?

Det är verkligen inte så att jag genast kastar mig iväg till Blodcentralen för att få eländet överstökat utan många gånger går jag inte ens dit förrän kallelse nummer 2 dimper ner, dvs någon vecka efter den första uppmaningen.

Och detta kan man (läs: jag) ju fundera över; varför skjuta upp något som när man väl gör det tar ca 30 minuter (Blodcentralen ligger precis bredvid min arbetsplats) medan ångesten/ bävan över att man ska dit säkerligen tar längre tid att genomleva?

Samma sak med något så banalt som att tanka bilen!

Jag skjuter verkligen upp det in i det sista, tills ”röda lampan” lyser och jag riskerar att bli stående någonstans…VARFÖR?

Hur lång tid tar det att tanka egentligen? 10 minuter kanske?

Och samma sak med att putsa fönster som varken är särskilt svårt eller tidskrävande (jag kan fixa alla våra fönster på under 30 minuter och då är jag noggrann….). Skjuts upp och skjuts upp…..

Ja, det finns en hel del som jag lägger mer tid på att bäva INFÖR än att de facto utföra och min enda förklaring är att det är så förbenat trååååkigt!

Vad säger ni läsare? Finns det saker som ni också tänker på i en evighet innan ni de facto tar tag i det?

Tvätta alla vintertäckena när våren kommer? Klippa hästen trots att den ser ut som en mammut? Tvätta gardiner? Dammsuga bilen? Kratta löv? Frosta av frysen?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ulla

    Frosta av frysen! Skjuts upp tills den inte går att stänga längre, ens med våld:-)! Tvätta fönster är också en sån sak, men hur du klarar att göra det på 30 minuter fattar jag inte!! Jag har säkert färre fönster än vad du har (bor i en 2:a) men 30 min… antar att du då BARA tar fönster och inte karmar m.m.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ulla:
     
    Förtydligande:
     
    Jag tvättar våra 9-10 fönster på bottenvåningen UTIFRÅN på knappa 30 minuter. Då delar jag inte på fönsterna och tvättar inte heller insidan.
     
    Använder diskmedel och vatten, tvättar med en disksvamp och torkar av med tidningspapper.

    Svara
  3. Anonymous

    Lämna blod får/kan jag övht inte göra (jag har för lite av den varan själv! 🙁 ) annars vore det säkerligen något jag uppskjutit på obestämd framtid typ…
    Men fönsterputsning är något jag definitivt skjuter upp, mkt därför att våra fönster är så jäkla otacksamma över att bli putsade (spröjsad gammal skit som aldrig blir riktigt fina hur man än gör! *morr*), samt frosta av frysarna (jodå, har till råga på allt mer än en frys i hemmet!!!)…. Tvätta bilen dras också ut på in i det längsta… Däremot allt som har med djurens skötsel att göra, DET görs (tack och lov) när det ska, så då är jag ingen ”uppskjutare”. 🙂
    /M.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>