Hur du får maten att räcka lääääänge….

……….en evidensbaserad studie av Kreon Karlsson, aka Spiderboy:

När du får maten serverad bör du börja med att liksom använda huvudet som en stor SLEV och skopa ner i alla fall hälften av det som lagts i krubban på marken.

Har du tur så stänker en del också upp på väggarna som du sedan kan slicka på i brist på bättre sysselsättning.

Efter att du ätit upp det som återstår i krubban kan du så ägna en goooood stund åt att hitta resten som du slängt ut i HALMEN.

Det bästa är om du i förväg även har passat på att BAJSA i närheten av krubban för då tar sorteringen ännu längre tid eftersom du givetvis inte vill stoppa vad som helst i munnen.

En fördel med att bajsa lite överallt i boxen och inte på en enda given plats är dessutom att ägaren också får MOCKNINGEN att vara längre vilket säkert uppskattas eftersom detta är en så givande sysselsättning.

För den delen kan du även dra runt ditt stråfoder överallt i boxen- dels tar ju då även detta längre tid att äta upp eftersom du ska leta upp det bland halm och bajshögar och dels så får du ju nyttig motion under tiden eftersom du inte kan stå på samma fläck och äta hela tiden.

Skulle någon boxgranne TITTA lite för länge på dig medan du käkar kan du pausa i ätandet för att i mildaste fall visa upp din argaste min och om du verkligen vill visa dig cool så sparka lite lätt i väggen en gång- så att alla verkligen vet vem som bestämmer!

BRA TIPS VA…..så gör jag i alla fall….

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia

    Tack Spiderman!

    Det där med mockningen har jag redan anammat. Ser det som både syselsättning och ett sätt att träna upp matte både psykiskt och fysiskt. Kan även tipsa om att man kan bajsa i vattenhinken ibland. På så vis har jag fått min matte att bära in två vattenhinkar i min box. Det blir ju lite styrketräning där med, för matte altså.
    Tackar för dina kreativa tips.
    mvh
    Winston på Applagården

    Svara
  2. Anna

    Detta är till B inte till K. För att anamma din tes jag betalar- jag bestämmer är mitt råd att du inhandlar en golv-krubba i mjukt gummi. Finns bla på Granngården. Spindeln kan då inte skvätta runt maten och sura mot grannen utan måste hålla huvudet i ”ätställning” för att få i sig något. Fungerade utmärkt på min häst som vevade frenetiskt med alla ben samtidigt som han skvätte runt den dyra maten.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Hej Winston!
     
    Tack själv för ditt tips om att bajsa i vattnet. DET har jag aldrig provat men man ska aldrig säga aldrig.
     
    Det gäller att hålla de tvåbenta sysselsatta så att man kanske kan få en lugn stund för egen del, eller hur? *EVIL GRIN*!

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Kreon, men hallå! Du har ju mat, ägna dig åt den. Den grå odågan i det här stallet bajsar i sitt hö. Jag fattar ingenting. Han har ju hö! Då vänder man väl inte på sig? Och sen så äter han jättelångsamt och läskar mig med sitt hö när mitt är slut. Han är faktiskt riktigt irriterande.
    hälsningar
    Amelia

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Åhhh….har du en FRESTARE i stallet Amelia!

    Förstår att det stör dig!

    Birgitta har berättat att Archie var sådan, av stora mått!

    Han åt i ultrarapid och hade i princip alltid ensilage i boxen, långt efter att alla hade ätit upp!

    Han måste ju ha varit knäpp- lika bra att skynda sig att äta upp, tänk om maten försvinner?!?! Hemska tanke!!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>