Lördag- som natt och dag

Ja, så skulle man kunna sammanfatta skillnaden mellan gårdagens och dagens väder- igår härligt soligt och idag mulet och regn, regn, regn.

Jag släppte ut Kreon i regn i morse och tog in honom i regn i eftermiddags- stackaren gnäggade helt övergivet när han såg mig…han ville absolut in.

Dagens pass avslutades med en otroligt härlig känsla men innan vi hade kommit dit var det inte lika muntert.

Pigga/ ouppfostrade/ överskottsenergifulla/ testande Kreon hade initialt bestämt att en tredjedel av ridhuset (kortsidan närmast vägen) var MINERAD MARK- gick man där kunde man bli sprängd i bitar så där ville han INTE gå.

Om jag tvingade honom försökte han antingen att tvärstanna och vägra gå eller så gick han- spänd som en fiolsträng och med några få sidohopp.

Efter en stund slappnade han av och kunde gå helt normalt och då vågade jag mig också på att galoppera.

Galoppen känns jättefin just nu och jag fick mest bra fattningar men också någon ”jag MÅSTE hoppa i luften fattar du väl”. Men nej…det fattar jag inte och accepterar inte men försöker att inte göra allt för stor affär av det hela utan bara ryta till lite och sedan göra ett nytt, lugnt försök.

Träffade en annan ryttare som inte sett oss på ett tag som spontant tyckte att min sits hade blivit mycket bättre sedan jag skaffade Kreon och det var ju roligt att höra- när jag satt och svor åt den fiolssträngsspända Muppen.

Avslutningen var dock hur härlig som helst och då var allt förlåtet….så klart :)))).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>