Speciella annonser del 410, från en arg läsare

Fick dessa länkar skickade av en trogen men arg bloggläsare och jag kan inte annat än hålla med henne.”Ändrade förhållanden” my ass!!!

Kolla hur gamla hundarna är?!?!?

Ja, vi har ju sett det förr och kommer tyvärr att se det många gånger till men man blir ändå lika arg varje gång tycker jag.

Min enda tröst är att hundarna förhoppningsvis får det bättre hos någon med mer vett i skallen:

”Kolla dessa annonser, och det är bara idag…
folk är f-n inte kloka!!

Jag blir verkligen såå upprörd så jag får lust att ringa och skälla obs! ordvits! ut dom allihop!! :(”

http://www.blocket.se/angelholm/Fina_blandrasvalpar_38200779.htm?ca=23_11&w=1

http://www.blocket.se/malmo/Renrasig_West_Highland_White_Terrier_9v_38204089.htm?ca=23_11&w=1

 

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Tyvärr tycker jag att man ser flertal annonser på blocket varje dag med unga valpar som ägarna bara kan ha haft fåtal veckor som de redan säljer vidare!?! 🙁

    Svara
  2. Anna

    Jag undrar var uppfödaren till westien är? Verkar som att valpen är såld till någon som tydligen beslutade sig för att sälja den redan efter en vecka. Jag har vid några enstaka tillfällen varit med om att folk har ångrat sig efter 1-2 veckor men då har vi köpt tillbaka valpen och hittat ett nytt hem till den.

    Man förvånas faktiskt över en del folk. Ett par som hade ringt, hälsat på och längtat efter sin valp i över ett halvår lämnade tillbaka den efter 10 dagar eftersom den vaknade kl 5 på morgonen..En annan som också hade tingat långt innan de var födda lämnade tillbaka efter två veckor pga allergi..hmm. Efter ett halvår-ett år hörde han av sig igen o sa att han hade ny flickvän som hade hund och den var han minsann inte allergisk mot så nästa gång vi skulle ha valpr ville han gärna köpa en..ööhha..skulle inte tro det va..!

    Svara
  3. Åsa

    *suck* nä, man blir inte klok på folk! Och VARFÖR vänder man sig inte till uppfödaren istället?
    BEkanta till mig som har schäferkennel råkade i somras ut för att få ett telefonsamtal från djursjukhuset i Växjö som hade fått in en av deras unghundar för avlivning. Ägarna hade betalt, lämnat hunden och åkt. Det fanns inget fel på hunden så de ville inte avliva och fick tag på uppfödarna.
    Mina bekanta ringde ägarna och frågade varför och får till svar at t”hunden är dum i huvudet, den lyder inte”!!!! MEn som väl var fick de ta tillbaka hunden och kunde åka och hämta den på djursjukhuset. De hittade ett nytt, vettigt hem till den och den fungerar alldeles utmärkt, men behöver stimuleras.
    Inte ett ljud hade de hört från de ursprungliga köparna, trots att de gärna vill ha kontakt med köparna och mer än gärna ställer upp med hjälp och råd om det är något.

    Borde vara skottpengar på en del…

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Anna:
     
    Åhhh vilka idioter det finns!!!! Man (läs: jag) vill bara skrika när jag läser om exempel som dina.
     
    Är väldigt glad över alla seriösa uppfödare som faktiskt finns och som ibland kan ”rädda” sina uppfödningar som hamnat fel.
     
    Så var det tex med Soya- när en IDIOT köpte henne och efter typ en vecka påstod att hon hade bitit hans lilla barn (ren lögn visade det sig senare) tvekade inte uppfödaren att åka mååååånga mil för att ta tillbaka henne.
     
    Eftersom min man aldrig hade haft hund innan och faktiskt var lite hundrädd lovade uppfödaren oss att vi kunde lämna tillbaka Soya om vi kände att vi inte redde ut det- mycket skönt även om vi givetvis aldrig tänkte tanken :))).    

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Åsa:
     
    Så härligt att just denna historia fick ett lyckligt slut och att det fanns folk som brydde sig och orkade engagera sig (veterinärerna) men man kan ju inte låta bli att undra hur många hundar som avlivas heeeelt i onödan så att säga. 

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Jenny:

    Jag tror att det är ganska vanligt att folk som inte tidigare haft hund inte förstår vilket jobb det kan vara med en hund om det inte är en ”som går som på räls”:).

    Det finns ju valpar som förstör jättemycket i början, som gnäller och skäller, är svåra att få att lyda eller vad det nu kan handla om och alla orkar inte vänta ut detta eller vet hur de ska agera.

    Sedan finns det ju också de som inte tänkt ÖHT när de impulshandlat en söt valp (kanske på semestern eller när det varit sommar och sol eller vad f..n som helst)och då kan nog hunden vara hur foglig som helst- de vill ändå inte ha den.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>