Söndag- när den är som bäst

En snö-kines
 
Robban och de tre musketörerna
Dagen idag har innehållit alla ingredienser för en bra dag; lite penga-tjänande, god mat, motion, en härlig ritt och umgänge med mina fina djur.För att ta det från början inleddes dagen med morgonjour i stora stallet och en efterlängtad NN- träning 08.00.

Med risk för att bli tjatig var denna träning lika rolig som alla de senaste, Kreon var helt
opåverkad av gårdagen och något annat hade jag inte heller förväntat mig.

Orutinerad eller ej men det vore för mig konstigt om 40 minuters trav med korta galoppinslag runt fyrkanten hade gett honom träningsvärk och mer avancerat än så var det ju knappast igår.

Idag blev det visning av skolor, bakdelsvändningar, en ryggning och en del förvänd galopp och vi nosade också på det piruettförberedande arbetet (läs: jag galopperade så samlat jag kunde på en mindre volt och med tagen bakdel).

En stallkamrat som inte sett Kreon på länge (men nog fick sår i öronen medan Archie-försäljningen pågick och jag så gärna ville ha Kreon) såg nästan hela lektionen och tyckte att Muppman hade utvecklats mycket. Kul att få höra sådant!

Minst lika roligt var att höra NN berätta om hur otroligt populär Archie är på ”sin” ridskola (där NN har träningar ibland och således kan hålla lite koll på hur det går med det kära djuret).

Det fattas bara annat höll jag på att säga; hur kan man inte falla för en så vacker gosse 🙂 men visst känns det skönt att höra ändå!

Efter alla stallbestyr åkte Soya och jag till ett faktiskt lite snötäckt Dalby och där gick vi den sedavanliga rundan med Åsa, Robban och doggysarna.

Vi hade redan innan dess planerat in brunch på Dalby Gästis så vi vandrade extra motiverat för att sedan njuta av allsköns godsaker på matbordet.

Eftersom jag även hade lovat att ta hand om intaget i stora stallet fick jag bege mig till stallet mätt (läs: däst) och belåten och när 17 hästar stod i sina boxar kunde jag äntligen slå mig ner i min box…. jag menar SOFFA :)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Stort tack till dig och Soya för våra underbara vandringar 😀 Det känns som om vi faktiskt uppskattar dem mer o mer för varje gång.. Brunch-avslutningen på Dalby Gästis var ett, eller rättare sagt flera bonus-plus i kanten på denna härliga dag!
    Ha en fortsatt skön dag – nu ska vi också inta soffan en liten stund tillsammans med våra utslagna, nöjda vovvar!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag tycker det är helt ok.

    Passar bra när man gått med hundarna i Dalby och är inget ”fancy” ställe där man behöver vara uppklädd.

    Ganska få besökare så maten är fräsch och nygjord- inte en massa folk som ”geggar” runt i alla grytor och skålar.

    Finns både goda kalla och varma rätter och alltid någon efterrätt (ofta pannacotta) som slinker ner.

    Kostar 175:- och de har öppet från 12 både lördag och söndag!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>