En sista (?) analys från tävlingen

Ska inte tjata mer om gårdagens tävling i nya inlägg sen:), det är kanske inte så roligt att bara läsa om detta.

Men: det är verkligen bra att göra en ”efterhandsanalys”, gärna med andra som bollplank och/ eller att ”sova på saken”.

Nästan det första som slog mig i morse var nämligen ett ”feltänk” jag kanske gjort!

Jag skrev ju någonstans i ett inlägg att jag hade ”ridit ganska länge”, både igår och på förra söndagens tävling.

Nu är ju tid ett relativt begrepp men när jag verkligen ”la ihop minuterna” insåg jag att detta ”ganska länge” handlade om MAX 50 minuter, inklusive framridning med skritt, tiden inne på banan och de 5-10 minuterna jag red efter själva ritten.

Och om man betänker att en häst ska få chansen att vänja sig vid en NY miljö och om den är känslig så var KANSKE de max 35 minuterna INNAN jag red in på banan aldeles för kort tid?

Jag borde kanske ha skrittat fram längre, tagit mer tid på mig, gjort fler pauser?

Att det blev så kort tid berodde delvis på ett feltänk; Kreon BEHÖVER rent ”fysiskt” eller hur jag ska säga i princip ingen framridning alls för att ”klara av” att gå ett LC-program. Han är ju som jag skrivit flera gånger en riktig mormors-häst i avseendet ”ridbarhet när han lyder” men jag borde ju ha tänkt på den andra aspekten: att ge honom tid att verkligen vänja sig vid miljön.

Ja, inte vet jag men absolut något jag ska prova när jag tränar framöver för det har ju hjälpt både när jag rider ut (det dumma beteendet försvinner efter ett tag) och när det har varit rörigt i ridhuset.

Vad tror ni?

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>