3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anki

    Detta är ju svårt.Men jag har vant mina hästar vid trafik vid handen eller och haft orädda hästar som sällskap.Har upptäckt att det ofta inte är själva lastbilen utan det luftsystem som de har kopplat till bromsarna som utlöser flyktbeteendet.Beroende på var jag är på vägen,finns det möjlighet att styra in i skogen och vända hästen med huvudet mot vägen?Har även vid ngt tillfälle med teckenspråk bett förare stanna så jag kunnat ta mig förbi när lastbilen stått still.Bor så jag alltid måste ut på vägen för att komma till skogen….det är även viktigt att inte sluta andas när man upptäcker att en bil,lastbil eller buss är i antågande för är jag spänd så smittar det ju….vet inte om detta var till någon hjälp förstås…..

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tyckte du gav bra råd Anki- ungefär så har jag själv resonerat och gjort om jag varit tvingad ut på trafikerade vägar.

    Med Kreon rider jag inte gärna på dessa på vardagar just för att jag kan riskera att möta enorma lastbilar.

    Än har det inte hänt men om det gör det och han verkar bli helt hysterisk så kommer jag att hoppa av och försöka lugna från marken.

    Vill inte riskera ett fall på asfalt!

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Ett annat tips är att försöka hitta en hage nära en stor väg. Det brukar gå rätt fort för hästarna att vänja sig vid trafik då. Mina unghästar brukar få gå uppe på ett stort lantbruk under sommaren, och på vintern går de nära en 90-väg – det vänjer dem vid det mesta.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>