Dagens (tv-program)fråga

Som ett lite lustigt sammanträffande inträffade följande för ett par kvällar sedan.Just som jag sitter och slötittar på det nog hittills värsta avsnittet av ”Arga Snickaren” och som både privatperson och socialarbetare förfasas över uthängningen av ett oskyldigt barn som tvingas figurerar när man visar hennes föräldrars totala oförmåga att se till hennes behov (familjen levde utan element och dusch vilket gjorde att det ibland endast var 6 grader ”varmt” inomhus och man fick bege sig till ett uthus för att duscha) får jag ett meddelande från en person jag är vän med på Facebook:

Just nu är Tv-produktionsbolaget STO-CPH i uppstarten med ett helt nytt TV-program där fem stycken härliga och ekonomiska, sparsamma eller snåla personer eftersöks.
TV-program som handlar om ekonomi är alltid uppskattade men i det här programmet vill vi göra något helt annorlunda som har med pengar att göra – vi vill hylla ekonomiska genier!
För oss spelar det ingen roll om en person är stormrik eller har en skälig inkomst. Huvudsaken är att man har sina egna genvägar till att spara pengar, oavsett om det handlar om små eller stora summor. Det kan handla om allt från att lägga ner möda på att hitta rabattkuponger, ånga bort frimärken från kuvert, pruta i mataffären eller ha en apparat som får ut det sista ur tandkrämstuben.

ÄR DU SJÄLV SPARSAM OCH STOLT?
KÄNNER DU NÅGON SOM STÄMMER IN?
KONTAKTA OSS FÖR ATT TIPSA ELLER BARA VETA MER!

MAILA sparsam@sto-cph.com ELLER RING
08-459 74 41 PÅ EN GÅNG!
ALLA TIPS MOTTAGES TACKSAMT

Tja…jag vet att jag ”alltid” varit känd som sparsam/ ekonomisk bland vänner och bekanta och även om en del har tyckt att det ibland har varit tacksamt att driva lite med detta är det inget som jag skäms över utan tvärtom är tacksam över att jag lärt mig hemifrån.

Det har ju tex gjort att jag alltid har kunnat unna mig väldigt mycket vad gäller mitt hästintresse och också bo bra, ha bil och annat jag velat.

Hur som helst- om det var ”Arga Snickaren” som bidrog till att jag omgående kände ”Absolut inte” och ”Tack men nej tack” vad gällde ovanstående förslag vet jag inte men även om jag gärna tipsar andra om hur de kan leva (mer) ekonomiskt osv så skulle jag aldrig vilja ställa upp i något tv-program kring detta.

Jag har sett för många människor förnedras i tv, troligen/ förhoppningsvis omedvetet men icke desto mindre och känner för egen del att detta absolut inte är något jag skulle vilja riskera för egen del.

Men vad säger ni läsare?

Skulle ni vilja vara med i något program på tv? Vilket då i så fall och varför?

Lyxfällan, Sofias Änglar, Wipeout, Big Brother, Biggest Looser, Jeopardy…tja listan är oändlig egentligen….

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Lind

    Givetvis aldrig i nåt förnedringsprogram men igår kväll insåg jag att jag borde vara med i ”Smartare än en femteklassare” o tjäna lite enkla pengar! Sååå enkla frågor!!! Och pinsamt kassa deltagare! Att Isabell från ”Fixa rummet” (Barnkanalen) kommer hem o hittar på nåt kul m ungaenas rum skulle också vara kul!

    Svara
  2. Anna-Karin Eng

    Jag skulle kunna vara med i Robinson eller Farmen. Överlevnadsprogram passar mig. Aldrig i Big Brother. Jag är nog för ointressant för det då jag, tro det eller ej, är för pryd för att visa något annat än en bar skuldra. 😉

    Svara
  3. Annelie Magnuson

    Jag skulle kunna vara med i något tävlingsprogram där jag kände att jag hade en ok chans att vinna och inte göra bort mig… Eller något typ inredningsprogram eller dyl som är gjort med lite hjärta och värme – typ Roomservice, Äntligen hemma eller dyl. Dock aldrig någon förnedringstv a la Sofias änglar eller dyl. Farmen hade varit roligt om man vetat att de skulle fokusera lite mer på JOBBET och lite mindre på INTRIGERNA… Som det var första säsongen, den var bra! Skulle också kunna vara med i något program som var dokumentärt om det var något bra de ville visa med det (enligt mitt tycke och smak då).

    Svara
  4. Anna-Karin Eng

    Jag skulle göra bort mig på fem röda sekunder vad jag än var med i. Jag har aldrig kunnat uppföra mig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>