Veckan som gått

En kort arbetsvecka går mot sitt slut och en lika kort följer därpå- väldigt härligt tycker jag som inte har några problem med att få tiden att gå när jag är ledig.
 
Att det finns ett uttryck som heter ”april-väder” har bevisats flera gånger- det har kommit små ”snö-stormar”, solen har gassat, det har blåst hårda vindar och varit kav lugnt- allt om vartannat.
 
Lika omväxlande som vädret varit är även Kreons rid-liv numera; de lugna stunderna i ridhuset klockan 6 på morgonen är i princip ett minne blott.
 
I måndags hade vi besök av en fysioterapeut som gick igenom honom och även tipsade mig om en ledarskapstränare hon tyckte jag kunde testa och ni vet hur jag är ibland; det går inte många minuter från ord till handling!
 
Jag ringde genast upp den föreslagna kvinnan och i onsdags var vi där för att testa lite nya ”trick” med Kreon.
 
Att träningen gav resultat kunde ni se på de filmer jag publicerat idag- maken till ”accepterande” häst har jag sällan skådat :).
 
Nu ska vi ”bara” överföra detta till RIDNINGEN och den nöten tror jag blir mycket svårare att knäcka.
 
I veckan har jag också besökt min kära ridskola och ridpasset där var jättenyttigt för Muppmannen som hade en del åsikter som jag lätt kunde ändra på- precis den sortens träning vi behöver.
 
Eftersom jag inte ständigt kan utsätta Kreon för stress och press av olika grad (då tror jag det kommer att slå slint aldeles) måste jag även lägga in garanterat harmoniska pass och som ni vet så uppnås detta genom att rida i ottan vilket vi gjorde i lördags.
 
Det är under dessa pass jag kan sätta lite mer press på det rena dressyrarbetet- när vi ”terapitränar” får jag mer se till dagsformen vad jag kan kräva- är Kreon lugn kan jag rida mer rörelser, är han spänd får det bli mer kravlöst med fokus på att hitta lugnet.
 
Jag har i veckan också haft kloka samtal med både Mini och NN om hur vi ska träna vidare med Kreon och där är vi alla överens och har en plan.
 
Summa summarum en omväxlande och mestadels kul vecka med mycket tankar och idéer- hjärnkontoret har i alla fall knappast haft påsklov!
 
 

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>