Tisdag- sårbilder

Idag har Kreon och jag haft besök av hans fd ägare och tillika veterinär och det kändes skönt att träffa någon som känner honom så väl.

När bandaget togs av kunde vi konstatera att såret ser bra ut men att det finns en djup sårficka som, om det vill sig illa måste dräneras.

Huruvida detta kommer att behövas avgörs nästa gång bandaget byts, dvs på torsdag och i så fall är det inläggning på djursjukhus som gäller. Hurra…NOT!!!!

Eftersom såret sitter vid en blottad sena ska Kreon nu få antibiotika även intravenöst i 5 dagar förutom penicillinet han redan får sedan gårdagen.

Jag kan som nämnts bara hoppas på det bästa och fortsätta att tro att ett psykiskt och fysiskt starkt djur ska klara sig utan komplikationer men hur det blir…det vet ingen…

Nu är det dag för dag som gäller….


12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Men usch, blev det så illa? Håller tummen för rekordsnabb läkning.

    Svara
  2. Petra Milton

    Ser inte roligt ut. 🙁 Håller tummarna att det läker snabbt och utan komplikationer!

    Svara
  3. fio

    Men Shit va läskigt det blev! Hoppas det läker fint nu bara! Mitt gamla sto trampade sig lite längre upp, dom fick skära bort fliken så såret var väl kanske 5 cm långt och helt öppet, var lite meck och sedan när det läkte blev det svallkött men på den tiden fick man använda lotogen som frätte bort svallköttet (vet ej om det finns längre)? Men iallafall blev det så bra så till slut.

    Svara
  4. tvärsan

    Nu när jag sett bilder och läst om sårfickan måste jag krypa till korset och säga att jag är mer förvånad över att den första veterinären i n t e ordinerade antibiotika

    Svara
  5. Ida Girhagen

    Isch, ser rälit ut. Får otäcka flashbacks……..Hoppas det läker fint o ni är igång snart igen.

    Svara
  6. Anonymous

    Ser inte trevligt ut. Hoppas att Kreon inte har ont och att det ska läka fint.

    Hälsningar
    Görel

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>