Onsdag- vid gott mod

Har precis kommit hem efter att ha besökt herr Mupp som, precis som rubriken lyder verkar vara vid gott mod till skillnad från sin ägare Neggo-Birgitta som, som alltid, mår PEST när djuren är sjuka eller skadade.

Än märks det inte alls att han har mer eller mindre boxvila och det tackar jag vår sjukhage för.

Jag ryser vid tanken på att vara tvungen att ha Kreon stående ensam i box i stallet- risken är att han hade rivit hela bygget alternativt förvärrat sin skada- han blir väldigt upprörd om han måste stå ensam till och med i väntan på att de andra hästarna tas in från hagen varför vi aldrig tar in honom först om det går att undvika.

Jag minns hur tacksam jag var över att det alltid fanns hästar i stallet på ridskolan när Archie hade flera veckors boxvila pga fång- dels hade vi ingen sjukhage där och dels var det så fruset i marken då att han ändå inte hade kunnat stå ute eftersom han var tvungen att stå på en jättemjuk bädd.

Men på denna anläggning är alla hästarna ute samtidigt och jag har full förståelse för att andra inte hade velat hålla sina hästar inne för Kreons skull.

Annars verkar det som om Kreons fd ägare har rätt- han är mycket mer ”pjallig” än mina tidigare hästar som undvek att visa smärta in i det sista- riktiga hårdningar!

Man får helst inte röra vid hans skrapsår på knäna och DET tycker jag verkar lite väl ”omanligt”- de kan omöjligt göra så ont som han vill göra gällande- mes!

Min andra lilla mes har jag varit och luftat på Ribersborgsstranden- den var fjärran från de vita sanddyner man ser på sommaren utan såg väldigt ”skabbig” ut så vi var helt ensamma under vår promenad, ingen annan var lockad av varken den eller snålblåsten misstänker jag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>