Hästlånare finnes

I några tidigare inlägg har jag tipsat om sådant man kan tänka på vid försäljning/ köp av hästar och här kommer ännu ett råd baserat på både egen och andras erfarenhet.

Pratade med en frustrerad hästägare nyligen, en ägare som har familjens häst till försäljning.

En spekulant hade verkat otroligt lovande, många samtal hade utväxlats och försäljningen verkade nästan vara i hamn när köparen från ingenstans begär att få ha hästen på prov .

Säljaren sa nej (avståndet dom emellan är ganska långt) och kände att ”hade du bara sagt detta från början hade vi besparat oss en massa onödig tid”.

Exakt samma sak hände mig när jag skulle sälja Archie- en tilltänkt köpare levererade först efter 2 provridningar kravet om provmånad och inte vart som helst utan dessutom till Norrland….en resa på 2 dagar!

Jag sa inte bara nej på grund av resans längd men kände mig i ärlighetens namn lite lurad och sa faktiskt till köparna att jag tyckte att de skulle ge denna information till ANDRA säljare redan vid första kontakten så att man vet spelreglerna så att säga.

När Archie skulle säljas fick jag dessutom en hel del förfrågningar från ungdomar som behövde en häst att LÅNA till något ridgymnasium de skulle gå och en kvinna ville också köpa Archie på avbetalning.

Så: dagens tips är att du som säljare redan i annonsen skriver något om: ”OBS- lånas ej ut, säljes endast kontant utan prövotid” eller något i den stilen, i alla fall om du inte vill låna ut hästen.

Kanske kommer några att ”försöka” ändå men själv tyckte jag att det var så påfrestande med hela försäljningsgrejen att jag gärna hade sluppit dessa ”onödiga” mail/ samtal.

En kommentar

  1. Louise

    Jag provred en häst som jag var intresserad av, den var inte superbillig men utlovades vara frisk och fin av ägaren dock var den SUPERFET och inte riden på ett år pga att hon inte funnit någon ryttare till den. Den ville jag låna hem och sätta igång innan köpet, det var okej men blev aldrig av som tur var. I ett senare skede kom hon med sina krav på mig: Ett föl inom två år.

    Jag skulle alltså precis hunnit börja rida henne innan det var dags för betäckning. Nehej-du sa jag.

    Så det finns inte bara konstiga köpare utan även konstiga säljare.

    Jag hittade min fantastiska häst till slut och väl var väl det! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>