Tisdag- fler sårbilder

Även dagens veterinärbesök utföll till belåtenhet- såret läker som det ska och är nu inte längre ett djupt hål utan mer i nivå med resten av kotan.

Hudförlusten kommer att ta veckor att återställa och någon ridning är det inte tal om på…tja…det får vi se…men jag kan nu börja gå på promenader med djuret.

Såret förra tisdagen.

Såret i fredags.

Såret efter att bandaget togs av idag.

Såret efter tvätt.

Dags för omläggning.

Närmast såret läggs en kompress som heter Suprasorb, ”en flexibel kompress med hög absorptionskapacitet och därmed idealisk för behandling av sår med kraftigt sårsekret”.

Den lilla biten ni ser på bilden ovan kostar över 100:– men är (givetvis) många gånger bättre än en ”traditionell” kompress.

Kompressen hjälper också till att hålla såret fuktigt vilket påskyndar sårläkningen.

För att hålla kompressen på plats lindas en slags vadd på- denna ska göra att benet kan ”andas” även om sårvätskan gör den fuktig.

Så här ser det ut när den delen av bandageringen är klar.

Därnäst kommer vanlig bomull som man lindar på ganska mycket av och fixerar med vanlig gasbinda.

Alltihopa avslutas med Vetrap.

Så här ser använd Suprasorb ut förresten.

Hoppas ni ”uppskattade” min lilla bildserie!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Hoppas kunna rida om en månad men vet egentligen inte.

    Kreon är ju inte en häst jag kommer att börja med att skritta uppsuttet utan jag kommer att longera/ tömköra i trav och galopp innan jag sätter mig på honom.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>