Måndag- bandagebyte

Då var det dags för ett nytt bandagebyte idag igen och även denna gången såg läkningen mycket bra ut men det går låååååångsamt trots att det nog inte går att göra NÅGOT för att det ska gå snabbare.

Så vi har flera byten framför oss absolut och jag vågar inte ens tänka på HUR många.

Det jag vet är att minst 3 stycken till är inplanerade- nästa gång ska en del svallkött skäras bort så att såret kan läka slätt och fortsatt som det ska.

Eftersom såret bevisligen läker bättre sedan jag slutade med våra mini-promenader så är det inte tal om att återuppta dessa och jag är väldigt tacksam över att Kreon finner sig så väl i sin sjukruta. Visst kan han få in en del bakutsparkar osv även där- det har jag själv bevittnat, men det megatjocka bandaget som han numera har tror vi ändå avskräcker/ hindrar honom lite från att röra sig i onödan i alla fall.

Som jag redan berättat känns det mesta väldigt deppigt just nu men jag försöker att hålla masken och bespara folk mina klagovisor.

Dels är det inte så intressant för andra och dels får man också tänka på hur man beter sig även om man är lite under isen. Det kan ju knappast andra männsikor rå för och ska inte heller behöva drabbas av- ett tips från en sur-pupp till likasinnade!

I torsdags.

Idag. Ser att det på bild inte syns någon större skillnad men det är det helt klart- fråga en som har stirrat tills ögonen nästan ramlat ur.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa Tapani

    Så skönt med lite mer posivita svar.. 🙂 nu får du se till att Sötaste – Soya slutar löpa så vi får återuppta våra promenader 🙂

    Svara
  2. Petra

    Vad skönt att det går åt rätt håll! Det ÄR verkligen påfrestande med sjuka djur. 🙁

    Du har inte funderat på att laserbehandla såret? Det brukar ju kunna påskynda sårläkningen.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Petra:

    Det är Kreons uppfödare och tillika fd ägare som behandlar honom och det känns som att hon gör det efter ”konstens alla regler”.

    Men jag kan fråga vad hon tror om laser som jag själv inte har någon erfarenhet av.

    Svara
  4. Spfia M

    Skönt att det går framåt även om det inte går så fort. Synd att du inte har tillgång till pharmalight för det hade gjort susen för läkningen.

    Svara
  5. Helena

    Håller tummarna härifrån att det fortsätter läka utan komplikationer så att ni kan komma igång igen! Jag skulle föreslå Manuka honung – dyr, men bevisad ökad läkningsförmåga. 🙂

    Svara
  6. Cristel

    Jag tänker bara peppa dig lite, klart det är deppigt och trist! Ibland måste man få vara lite gnällig, bara för att få ur sig allt liksom.
    Dessutom är det ju ÖKEN att inte kunna rida!
    Men det ser ut att läka fint, även om det tar tid.

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Tack Cristel!

    Jag har genom åren känt en hel del hästägare som verkat göra allt för att slippa/ undvika att rida (en gåta för mig men man gör ju som man vill) men själv kan jag verkligen inte hitta en enda fördel med detta. BLÄ!!!!!!!!!!!!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>