Dagens (student)fråga

De senaste dagarna har det tutats väldigt mycket kring min arbetsplats- den ligger centralt och många glada studenter har passerat i sitt firande över att skoltiden nu obönhörligen är slut.

Insåg att jag nog är en gammal stofil när jag ifrågasatte en tjej som berättade att hon såg så fram emot studentfirandet- hon har IG i nästan alla ämnen men tänker delta i alla festligheter ändå.

Jag vet inte hur det är i andra delar av Sverige men här i Malmö tycks det mig som om student-firandena bara blir mer och mer påkostade och ”avancerade” samtidigt som färre och färre får godkända betyg.

När förlorade ”att ta studenten” sitt värde undrar stenålders-Birgitta och hur kan man ens ”ta” studenten om man inte har fullständiga avgångsbetyg?

Är det i linje med landet Lagom, mellanmjölks-Sverige att ALLA ska fira på samma sätt oavsett om de de facto har genomgått sin utbildning godkänt eller ej?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tycker precis som du. Om min dotter kommer gå ut med massa IG blir det ingen studentfest för henne. Skulle skämmas ihjäl om man hade stor fest och någon släkting kanske frågade om betygen. Nä där går gränsen för mig.

    Svara
  2. Åsa T

    Vi ordnade vårt sista studentfirande i torsdags.. Barn nummer 3. Det var fantastiskt roligt och studenten blev nöjd.
    Vi har varit ”stenhårda” i frågan om betyg contra firande. Vi har varit tydliga med att om de skulle gå ut gymnasiet med IG i de ämnen som gör att de kan söka högskola så kommer vi inte att ordna firande. Alla 3 har klarat detta och inga IG.. 🙂 om det beror på trycket från oss eller ren insikt förtäljer inte historien, men vi är klara med våra nu och det har varit superkul varenda gång. 🙂

    Svara
  3. Anonymous

    Hade jag haft IG i alla/de flesta (läs: något!!!) ämne så hade jag… ehh, ja… jag förkortar ner det hela till: inte firat min student! Sådär, nu skrev jag inget otrevligt. 😉
    Anonym-M, pluggot.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>