Fredag- rekord?

Dressyrpass på grusbanan i morse utan ett enda mupperi!
 
Fortfarande rider jag ca 35 minuter och utan jättekrav, framför allt eftersom Kreon gick med 10 veckor gamla skor under passet och jag misstänker att det var de långa hovarna (han skos annars med 7 veckors intervall) som gjorde att han snubblade till ett par gånger.
 
Glädjande nog kunde min hovslagare dock komma under dagen och sko i stället för på tisdag så från och med nu kan jag rida på bättre och mer.   
 
På tal om hovslagaren; kan ni fatta att jag har haft samma i över 20 år! Snudd på rekord, eller? Men varför ändra på något som fungerat ypperligt under alla dessa år? 
 
Annars känns Kreon fin; framåt och bärig och flyttade sig lätt för skänklarna. Någon galoppfattning kom först efter några skänkelpåminnelser men inget dramatiskt.
 
De närmast kommande dressyrträningarna tänker jag lägga fokus på framför allt 2 saker:
 
1. Självbärighet genom övergångar och förvänd galopp.

2. Kvickhet för hjälperna och att Kreon TAR skänklarna även när han inte har lust (vilket ju märkts i galoppen tidigare) genom övergångar från höger till vänster galopp och vice versa med skritt emellan och genom ökningar i galopp.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>