Ländtäcke på sommaren?!?!

För några dagar sedan medan jag körde bil såg jag det igen; en häst kom skrittande iförd ländtäcke?!?!

Det var den 8 juni, det duggregnade, var vindstilla och 15 plusgrader.

Med detta i åtanke skulle jag så gärna velat fråga ryttaren hur denna tror att hästar överlever på beten?!?!

Visst; på ett bete ÄTER sig hästar varma men när man rider; RÖR dom sig inte varma då?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Fanny

    hästen kanske lätt blir kall när den bara skrittar? den kanske var nyklippt? det finns ju många anledningar. Jag menar är det femton grader och regnar har jag personligen regntäcke på min häst, och det tror jag även du och måååånga mååånga andra har.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det skulle inte falla mig in att rida ut med ländtäcken i 15- gradig sommarvärme men så har jag också alltid haft tävlingshästar som jag anser varit normala- inga veklingar som inte ens klarar lite duggregn.

    Svara
  3. Malin

    Om det 15 grader och regn har jag också ländtäcke på min häst när den skrittar. Vill inte att regnet ska kyla ner rumpan.

    Hälsn Malin

    Svara
  4. Minstral

    Har man ländtäcke på när det är sommar, 15 grader och duggregn så anser jag att man inte är normalt funtad alternativt har en mycket sjuklig häst. Jag tycker att vissa hästägare borde skärpa sig, det går för långt helt enkelt.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Det jag finner ologiskt är att jag de senaste 25 åren sett tämligen många hästägare rida med ländtäcke för att ”skydda hästens muskler” som om de satt på en svårklass-häst som skulle gå OS dagen därpå. Samma ryttare kunde utan problem strunta i att rida flera gånger i veckan, rida väldigt slappt och ogenomtänkt, inte ha en aning om en korrekt foderstat osv men se…att skydda hästens MUSKLER…DET var otroligt viktigt… hmmm….

    Personligen tror jag att det är så mycket annat som främjar hästens muskler än ett ländtäcke mitt i sommaren…

    Svara
  6. Anonymous

    Kan bara hålla med! 15 grader är på tok för varmt för ländtäcke. En häst är inte en människa. De tål mer kyla och fryser inte alls så lätt som vi.
    Skydda musklerna gör man genom en bra och genomtänkt framridning. Det vill säga ordentligt med skritt innan trav och galopp. Upplever att det är samma människor som slänger på täcke i tid och otid också är de som oftast struntar i ”detaljer” som framridning och avskrittning.
    Malena

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>