Nästan 30.000 senare-utvärdering av försäkringsbolaget Dina

Efter mitt hittills enda tillfälle att testa Kreons försäkring hos Dina tänkte jag berätta lite om mina upplevelser av bolaget so far.

Jag var ju liiite nervös inför att börja använda mig av ett helt nytt försäkringsbolag som dessutom (väl?) inte hör till de vanligaste men när det skilde tusentals kronor i premie per år så kunde jag helt enkelt inte försvara att betala så mycket mer till något annat bolag.

Jag ville framför allt ha en så ordentlig veterinärvårdsförsäkring som möjligt utan att bli ruinerad och samtidigt kunna livförsäkra Kreon i vart fall hyfsat nära inköpspriset.

Ca 15.000 om året för utökad veterinärvård samt livförsäkring uppdelat på 80 + 40 tusen är otroligt dyrt oavsett tycker jag men alla de andra bolagen ville som sagt ha ännu fler tusenlappar årligen.

För mig är veterinärvårdsförsäkringen otroligt viktig- har man haft en häst som man har fått buköppna och en häst med fång vet man hur snabbt kostnaderna skenar iväg om det handlar om tex en operation på jourtid eller flera återkommande veterinärbesök.

Det sistnämnda scenariot blev ju fallet med Kreon som fick 16 (!) besök innan vi ansåg att han var färdigbehandlad.

Med facit i hand blev det faktiskt billigare för mig att få besök i stallet än att lasta och köra då det enda som inte ersattes var just de debiterade körkostnaderna som varierade mellan 55 och 220 kronor beroende på när veterinären kom och det räcker ju att man kör ett fåtal mil för att man ska komma upp i dom summorna med dagens bensinpris.

Sedan är det väl alltid skönt att slippa lasta en skadad eller i mitt fall ganska rejält bandagerad häst även om just Kreon är så lättlastad man bara kan önska.

Att allt sårvårdsmaterial har ersatts sparade också väldigt många tusenlappar för även om tex en rulle vetrap för knappt 30 kronor kan tyckas som en petitess i sammanhanget så ska man veta att det har gått åt vääääldigt många rullar under läkningen.

Även en del kompresser har kostar ganska mycket och till och med en stor rulle vanlig bomull kostar, om man använder kanske nästan 10 stycken, en del.

Mitt stallskåp har i perioder sett ut som ett mindre apotek med just bomull, kompresser, vetrap, gummihanskar, skalpeller, gasbindor och annat en masse men det har varit nödvändigt för att jag skulle kunna sköta eftervården bra.

Slutsumman för alla veterinärbesök landade på strax över 27.000:– varav jag har betalat ca 8.000:– och Dina resten så nog är jag glad över min försäkring.

Rent krasst så ligger jag än så länge på plus så att säga även om jag faktiskt hade betalat motsvarande belopp för att SLIPPA den hemska tiden med såret.

Och handläggningen har gått snabbt, alla utbetalningar har stämt och det har inte varit något ifrågasättande av något.

Så summa summarum är jag än så länge en mycket nöjd Dina-kund även om jag helst inte vill ha mer med dom att göra än att betala min månatliga premie- jag vill ha en fortsatt FRISK häst (så klart).

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Fanny

    Vad trevligt att du får inspiration utav mina facebookstatus, tänkte bara informera dig nu (så du får ännu mer inspiration och det kanske kommer upp ett eget inlägg om just detta 😉 ) den försäkringen jag tecknat nu går loss på 3500:-/år och där har jag en A1 försäkring upphöjd veterinärvårdsersättning till 100000 och endast ett livvärde på 50000, dock lär man ju tjäna på det, eftersom blir min häst skadad har jag ENDAST en självrisk på 1900:-/120 dagars period. Så låt säga, behöver jag en buköppnig på 100000 så kostar det mig ändå bara 1900:-. Och livvärdet emellan din försäkring & min är ju helt enkelt något man får chansa på. Men fortsätter kreon skada sig allvarligt så Hadw man nog tjänat mer på en sådan försäkring med åren, men naturligtvis dör han i höst så har du tjänat på det

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hej Fanny!
    Inte för att det spelar någon roll och jag får OFTA inspiration via exempelvis Facebook men just detta inlägget skrev jag för typ 3 veckor sedan- långt innan jag läste om dina försäkringsfrågor på FB.
    Så är det alltid- jag har kanske 10-15 färdigskrivna inlägg som jag väntar med att publicera så en del som mina läsare läser idag kan vara skrivet för länge sedan.
    Har faktiskt ytterligare ett inlägg som har med Kreons skada som ligger ”på vänt” men av olika anledningar vill jag inte publicera det riktigt än (skrockfull….ja, jag är knäpp ibland).

    Vad roligt att du hittat en försäkring som du är nöjd med och där du slipper alla kostnader utöver självrisken- det låter verkligen förmånligt.
    Tyvärr vågar få hästägare byta försäkring annat än då man köper ny häst pga karens, så känner jag i alla fall så jag stannar hos Dina.

    Svara
  3. Anna

    Det spelar inte så stor roll..jag ville bara veta vilket bolag det handlade om för då ska jag byta direkt. Tänkte om du visste vilket det var? 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>