Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du deltar i en dressyrtävling på regional nivå och placerar dig i en LA.

När du kommer hem och kontrollräknar dina poäng kan du konstatera att du fått 10 poäng för mycket, poäng utan vilka du INTE hade varit placerad.

Vad gör du:

* Inget

* Ringer till arrangören och påtalar fadäsen

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. tvärsan

    Så lång tid efteråt tror jag att det enligt tr är försent att ändra placeringslistan så jag skulle inte göra något. Men jad skulle skämmas lite

    Svara
  2. Anonymous

    Inget, för jag hade förmodligen inte kontrollräknat och därför inte märkt det 🙂

    Om jag hade märkt det hade jag nog inte orkat fundera på att ändra det, men om jag hade varit en riktig tävlingsmänniska hade jag kanske gjort annorlunda – jag tävlar ju liksom inte 🙂

    /My

    Svara
  3. Minstral

    Jag kan garantera att det inte hade hänt mig eftersom jag aldrig kontrollräknar.

    Hade jag räknat så hade jag nog kontaktat arrangören så att den rättmätiga ryttaren hade fått veta sin placering. Jag hade tyckt det känts meningslöst att vara ”fuskplacerad”, ungefär som att köpa en egen rosett eller något.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    OM jag kontrollräknar gör jag det redan på tävlingsplatsen.

    Har dock aldrig upptäckt någon felaktighet.

    Precis som Minstral skulle jag inte vilja ha ett pris som jag egentligen inte har rätt till.

    Svara
  5. AnnH

    Jag har flera gånger fått felräknade protokoll. T ex mitt livs allra första S:t George såg jag precis innan prisutdelningen att de glömt ett par koeff längst ner. Vilket ledde till att jag blev placerad.

    Jag skulle aldrig kontrollräkna efter tävlingens slut men om jag ändå gjorde det som i ditt exempel, så skulle jag bara konstatera:

    »Okey, en felräkning – i dag till min fördel. Nästa gång är det till min nackdel.« Speciellt om det »bara« gällt en placering i LA. Kanske hade jag resonerat annorlunda om det varit en seger i en rejält högre klass.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>