Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du deltar i en dressyrtävling och rider en LA:3.

Efter ritten är du mycket nöjd med densamma och tycker att du har ”fått till” det mesta väldigt bra.

När du får ditt protokoll får du en chock och undrar om det verkligen är ditt- domaren är otroligt kritisk till i princip hela din ritt och har anmärkt på nästan allt du gjort. När du visar protokollet för flera andra som sett dig rida är de lika oförstående som du.

Vad gör du?

* Ingenting, så är det i en bedömningssport.

* Pratar med domaren när klassen är slut för att försöka förstå hur denna resonerat.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Hittils har jag aldrig tagit upp dåliga poäng med en domare. Dom har oftast rätt när dom dömmer lågt, även om det ibland är lite väl snålt. Och där är ju med en förklaring så att det går att förstå ”tänket”

    Svara
  2. Madeleine

    En annan viktig samvets/kurage fråga är om någon vågar säga till när man ser en halt häst på en dressyrtävling. Jag tycker det är relativt vanligt och har aldrig sett någon domare blåsa av.

    Svara
  3. Minstral

    Jag hade inte gått till domaren. Hade helt enkelt svalt det och tränat vidare och insett att det inte var så bra som det kändes. Däremot om t.ex. min tränare hade sett ritten och blivit paff över poängen hade jag nog frågat domaren varför jag blev nerdömd.

    I de få starter jag har gjort har jag aldrig blivit negativt förvånad, däremot positivt. Kom ihåg att jag sa till Misty när vi red ut från banan en gång: -Det där gick nog inte så bra gumman.
    Det visade sig att jag fick högsta poängen av alla mina tävlingar:)

    Svara
  4. Prick

    Haha – jag gick inte till domaren 🙂

    Det var bara att bita ihop – åka hem och öva mer…. Det såg säkert bedrövligt ut…

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Något av det värsta på “halt-häst”-temat som jag varit med om var för många, många år sedan då jag var och tävlade med Heron. Tror det var en LB jag hade ridit och jag låg som siste-placerad när det återstod ett ekipage.
     
    När sista hästen äntrar banan hinner den inte gå många meter förrän jag tänker för mig själv ”den går ju inte rent….min rosett är säkrad”.
     
    Samtidigt som jag tänker detta hör jag hur 2 kvinnor som står nära mig och också tittar på ekipaget säger till varandra ”men den är ju halt” så jag inser att jag inte är den enda som reagerat.
     
    Jag blir som sagt glad eftersom jag pga den halta hästen tror att jag kommer att bli placerad.
     
    Döm om min förvåning när EKIPAGET VINNER KLASSEN?!?!?!?!   

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>