Var jag grym?

Idag hittade jag den här urgulliga lilla rackaren i vårt havretråg.

Vet inte om det syns på bilden men det var en pytteliten musunge.

Jag skriver var för tack vare mig befinner han sig numera i Gullis mage.

Jag slängde nämligen i Gullis i havren och poff…så hade han gjort sitt jobb på 2 sekunder.

En del av mig kände mig grym medan den andra tänkte att detta är livets realitet och hur söt en musunge än är när den är liten så vill jag varken att han/ hon ska producera en miljon nya ungar eller förstöra min utrustning i stallet.

Hemma sätter jag av och till ut fällor och har fångat en del vuxna möss genom åren och det är samma där- jag vill inte ha dom käkandes på varken kablar eller annat.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Inte alls grymt. Är ju värre att försöka ha ihjäl den själv och kanske misslyckas första gången så den blir lidandes.
    Jag har själv gjort samma sak fast då hittade jag en hel kull på 10 ungar i en spånbal. La ner dom i en Joni och kalla på stallkatten. Kan säga att han såg mycke nöjd ut efter sin festmåltid 🙂

    Svara
  2. Minstral

    Absolut inte grym, de är skadedjur som man inte vill ha i foder och bland sina dyra hästsaker. Däremot undrar jag vad det är för slags fodertråg ni har där det finns möjlighet för möss att komma in? Det är ju inte särskilt avancerat att se till så att de inte kommer åt fodret.

    Svara
    • Birgitta

      Vi har helhavren ”löst” uppe på loftet (exakt likadant som på ridskolan för övrigt) och sedan krossas den ner i en stor metall”bytta” varifrån alla tar mat till respektive häst.

      Ser tack och lov så gott som aldrig möss- antar att katterna är effektiva.

      Svara
      • Minstral

        Aha, så hade jag det på en gård jag jobbade på, det var där jag fick min enorma fobi för möss och råttor. Jag klarar det helt enkelt inte. Skönt att ni har effektiva katter iaf:) Själv skulle jag inte klarat att ha foder annat än i tätt förslutna tunnor:)

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>