+22 kilo….

….hade Muppis gått upp under sin 3 veckor långa vila och vägde igår 568 kilo.
 
Så nu får jag börja tänka på maten tror jag.
 
Alla morötter och äpplen får han ha kvar men stråfodret får jag nog ransonera lite.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hanna

    Fast om man tittar på den forskning som är gjord och vad som rekommenderas så är det inte grovfodret som ska dras ner på i första hand, utan det mer energirika fodret – alltså kraftfodret. Tycker att det är beklagligt att den här synen på att hästar ska bantas via nerdragning på grovfodret fortfarande finns bland hästägare.
    Nu vet jag ju självklart inte hur stor giva Kreon har eller om du ens ger honom något kraftfoder under igångsättningen. Bara en liten funderare från min sida…
    Du verkar så vettig i mycket annat, så det vore intressant att höra hur du resonerar.
    /Hanna

    Svara
    • Birgitta

      Håller HELT med i allt du skriver och kan själv känna vanmakt då folk ger sina hästar väldigt begränsad mängd stråfoder samtidigt som de envisas med att ens ge kraftfoder (som många hästar hade klarat sig utmärkt utan om du frågar mig).

      Kreon får bara några deciliter havre för att blanda i betforen (som han annars kan vara lite kinkig med och som jag vill att han ska äta för sin mages välbefinnande) så det finns liksom inget kraftfoder att dra ner på 🙂 .

      Och han äter så lite havre alltid- även när han rids! Han behöver inte mer och jag fodrar hellre med stråfoder.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>