Veckan som gått

En ganska händelselös vecka har avslutats och så är det ju ibland. I alla fall jag skulle inte orka med en massa ”action” heeela tiden :).

Jag har återupptagit mina morgonritter och än så länge känns detta bra- Kreon har varit otroligt lugn och stillsam.

Vi rider nu i ca 40 minuter och blandar skritt och trav även om jag vid något tillfälle har galopperat några meter bara för att….

Meningen är att Kreon ska vara i full gång om 2 veckor och jag funderade lite på hur de som VANLIGTVIS bara rider sina hästar 4-5 gånger i veckan och typ en halvtimme, 40 minuter åt gången (jodå…jag känner flera sådana ryttare) sätter igång SINA hästar efter en hälta. Rider de bara 10 minuter åt gången i någon vecka eller vad? Nåja…det är inte mitt bekymmer.

Slutet av veckan har skänkt oss näst intill sommarvärme och som både husägare (med uppvärmningskostnader) och häst och hundägare är i alla fall jag tacksam över varje dag utan onödig kyla och regn.

Våra hagar ser ändå ganska trista ut med mängder av gyttja- det tidigare myckna regnande har så klart satt sina spår.

I lördags klippte jag ner mina hallonbuskar då bären som kom var så små och ynkliga men våra äpplen fortsätter att frodas på vårt enda träd och Kreon äter numera minst 12 om dagen.

Det är trevligt att kunna ge detta vitamintillskott i alla fall 3 månader om året och inte bara slänga allt i komposten som jag misstänker att en del husägare utan häst tvingas göra :).

Det ska bli spännande att se vilken vinter som väntar oss-ska vi få en massa snö och minusgrader eller var helgens underbara väder en fingervisning om vad som komma skall?

Jag och Åsa njöt i alla fall av värmen när vi gick med hundarna på Järavallen i lördags, utan jackor och med hundar som nästan flåsade lite i solen och kunde man få fler av dessa dagar framöver så kommer i alla fall inte jag att klaga.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi har inte haft ett helt dygn utan regn sedan 17 september. Det är verkligen inte kul.

    Svara
  2. G

    Samma här känns det som. En kompis sa häromdan att det kommer bli en väldigt kall vinter för att det är ovanligt mycket rönnbär, om det är ngt att lita på :).

    Svara
  3. Linda

    Om jag förstått det rätt står din kuse på Grevie hästcenter? Tänkte kolla om du vet om utomstående kan köpa ridhuskort där? Och isf vad det kostar/ vad det är för tider som gäller?

    / Linda

    Svara
    • Birgitta

      Jodå, det är där Kreon bor och man kan köpa ridhuskort. Dock vet jag inget om upplägget så det får du nog kolla med anläggningen.

      Svara
  4. Nina

    Jag rider aldrig mina hästar mer än max 45 minuter. Ser ingen mening i att sitta och slita på dem mer än det. Men så går de ju oftast korrekt redan från början. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Min häst går också alltid ”korrekt redan från början” men jag kan mycket väl rida mer än 45 minuter, framför allt om jag rider ut.

      När du använder uttrycket ”sitta och slita på dem” får jag en känsla av att du ser ridningen som något potentiellt skadligt och det kan det ju absolut vara men inte BARA för att man rider i mer än 45 minuter.

      Våra ridhästar i Sverige rids överlag på tok för lite och hade i många fall lätt kunnat gå dubbelt så ”hårt”, det är vad jag anser i alla fall.

      Det ser man ju både lektionshästar som gör och elithästar där det inte är ovanligt med 2 pass om dagen. Så klart handlar det mycket om HUR man då rider men den ridningen som gemene man utför är oftast inte speciellt ansträngande för en normal häst menar jag.

      Svara
      • Nina

        Nä det är klart att de kan gå längre och vid uteritt kan det ju bli bra mycket längre men jag ser ingen mening med att sitta och harva runt i ett ridhus i lång tid. Mina hästar har trimmats kanske ca 30 minuter och jag har faktiskt aldrig haft några skador på mina (förutom externa trauman). peppar peppar ta i trä kanske man ska säga. 🙂

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>