Söndag- stövelväder

Idag har jag haft stalljour i både stora och lilla stallet så det var många hästar att släppa ut i leran i morse och mina stövlar kom väl till pass kan man säga.

När det var dags för intaget fick jag hjälp från folk i stallet och då var allting klart i ett nafs och jag kunde förbereda Muppis för dagens ritt.

Innan jag sadlade försökte jag få bort lite mer hår från gossens tjockpälsade skalle och slogs än en gång av hur otroligt snäll han är med vissa saker medan annat (långt mindre skrämmande enligt 99 % alla varelser) kan göra honom galen.

Nu stod han som ett ljus medan min skördetröska till klippmaskin dånade över hans nosrygg medan att tex rida förbi hagar på anläggningen som det går hästar i kan utlösa det värsta psykbryt man kan drömma om ?!?!?! Bara ett exempel…

Nåväl…jag red faktiskt på gräsbanan även idag- vädret var för härligt för att jag skulle gå in i ridhuset- där kan jag ju vara alla andra dagar i veckan om jag vill.

Red mycket övergångar som vanligt och de mellan skritt och galopp var riktigt fina och utan mellanliggande travsteg.

Passade också på att trava över några bommar på marken, snart ska jag även börja träna med upphöjda dito.

Min grannes vackra och parkliknande trädgård där Soya leker ibland (om man har riktigt bra syn ser man henne även på detta kort).

Dagens ridbana.

Invigde mitt ridtäcke- love it!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>