Måndag- en ny lek

Då jag longerade Kreon förra måndagen ägnade han en stund åt en lek som jag inte precis uppskattade: ”undrar om jag kan slita longeringslinan ur dina händer om jag hoppar, studsar och rusar runt i vettlös galopp tillräckligt mycket”-leken.

Eftersom omväxling förnöjer var det tydligen dags för en ny lek idag och denna gillade jag långt mer: ”vi leker att jag är en 20-årig pensionerad svårklasshäst i dressyr. Vill du se förvänd galopp på volt? Samlad galopp? Spänstig och schwungfull trav? En 9-mässig halt? Ok…here goes!”

När Kreon hade roat mig med sin förvandling i kanske 10 minuter fick det vara nog, vi gick glada tillbaka till stallet från utebanan.

Jag hade inte tänkt motionera honom mycket mer än så oavsett men vill gärna se att han rör sig lite eftersom jag inte vet vad han sysslar med i hagen nu när 95 % av den är täckt med djup lera. Jag misstänker att det då mest blir stående vid grinden= ingen motion precis.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>