Tisdag- bättre

Tisdagar är ju normal ”träning för Christina-dagar”- så även idag.

Jag ville visa att vi har tränat på rakriktningen i framför allt galopp och få bekräftat att Kreon ÄR rakare nu vilket Christina tack och lov instämde i.

Kreon tar ytterhjälperna bättre, slår inte om eller bryter av utan jobbar på- RAK.

Idag jobbade vi också med öppnor, några slutor och faktiskt också lite byten.

Bytena åt det lätta hållet gjordes…tja…lätt och bytena åt det svåra hållet var… svårare.

Men det går ändå åt rätt håll även åt det svåra hållet- det gäller bara att veta var man ska göra bytet för att lättast få det korrekt. På ”vänd snett igenom” brukar det bli för mycket banan-häst, gör man dom i ett hörn efter en långsida i förvänd galopp kan det bli riktigt bra.

Sammantaget kändes Kreon fin om än lite halvt istadig då och då, framför allt i början av passet då han gick och tryckte mot en ponny som också var i ridhuset.

Jag börjar bli lite blasé på detta tramsande och bryr mig knappt numera, det är ändå inte lönt att göra någon grej av det för om man försöker ta till hårda hjälper blir det bara värre men folk som ser min dressyrmaskin som plötsligt stannar, vänder eller gör något från ingenstans för att sedan åter fortsätta att gå som om ingenting har hänt undrar nog vad han sysslar med.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>