Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du har din häst uppstallad i ett 20-hästars inackorderingsstall.

Du och en av de andra hästägarna kommer absolut inte överens och har haft flera diskussioner er emellan där tonen inte varit så trevlig.

En dag skriver denna hästägare  (som bor granne med stallet) på anslagstavlan att alla är välkomna att komma och plocka fallfrukt i hennes trädgård där flera äppelträd dignar av frukt.

Hur resonerar du:

* Jag går dit och plockar äpplen till min häst, why not?

* Jag skulle inte få för mig att gå dit och plocka äpplen eftersom jag tycker så illa om personen.

* Jag ber en annan stallkamrat att plocka lite äpplen åt både sin och min häst. 

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    Jag är så trevlig jag kan mot alla, men OM jag mot förmodan hade en sådan relation med någon i stallet så skulle jag inte plocka äpple i hennes trädgård.

    Svara
  2. Lina

    Det kanske kan vara en konfliktlösande åtgärd att plocka fallfrukt åt både dig och hästen för att med äpplena baka sedan en sån där god paj att bjuda på i stallet, henne inkluderad. Då kan hon omöjligt vilja vara ovän med dig 😉

    Svara
  3. Eva i Lux

    Jag har just för tillfället tyvärr en situation med en ny tjej (vilken jag iofs känner sen tidigare) i vårt stall, gudskelov ska hon bara ”övervintra” hos oss. Jag skulle aldrig för mitt liv plocka äpplen hos henne, för det skulle kännas hycklande. Har dessutom själv råd att förse mina djur med frukt och grönt!

    Svara
  4. Anna-Karin Eng

    Jag hade nog bett en stallkamrat dela med sig lite av den frukt hon/ han plockat i trädgården eftersom jag inte tror att den jag är osams med skulle känna sig bekväm med att jag var i trädgården. Eller så hade jag köpt egna äpplen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>