Veckan som gått

En omväxlande ridvecka har det varit!

Måndag: Kreon lekte dressyrmästare under de 10 minuterna jag longerade honom, sedan fick det vara nog med ”motion” för dagen.

Tisdag: träning för Christina där vi jobbade vidare med rakriktningen i framför allt galopp vilket jag fram tills nu inte riktigt sett som ett problem men som jag blev mycket mer medveten om efter att ha sett X rida i fredags och lördags. Det ser ibland ut som om Kreon går i en svag sluta när det är meningen att han ska galoppera rakt fram och detta känner man faktiskt inte på samma sätt som det syns.

Onsdag: jag jobbade vidare med dressyren i ridhuset på egen hand. Ett bra pass.

Torsdag: löshoppning där Kreon skötte sig väldigt bra.

Fredag: ett lätt dressyrpass hos X som förberedelse inför helgens tävling.

Lördag: dressyrtävling (LB:2) där Kreon fram tills galoppdelen av programmet fick mig sucka hänfört då jag nog aldrig sett honom trava så bra medan nästan hela galoppdelen fick mig att sucka trött då det känns sååå onödigt att en häst med 8-mässig galopp kan välja att visa den så att den inte ens är värd godkända betyg.

Söndag: jag och Kreon skrittade ut ensamma vilket renderade en del ojande (som vanligt) i början och gick perfekt (som vanligt) i slutet.

Annars har väl det mesta gått sin gilla gång.

Torsdagens semesterdag var härlig liksom söndagens långpromenad i skogen med Åsa och Vilja.

Vädret har varit hyfsat men våra hagar ser fortfarande ut som en arena för gyttjebrottning vilket för övrigt även andra anläggningars hagar gör (jag har kollat runt lite)  – inget unikt för årstiden tyvärr.

Temperaturerna har varit helt ok med runt 9-10 grader dagtid vilket så klart glädjer en husägare.

Täckesnarkomanerna rider fortsatt med ländtäcken i ridhuset värmen till trots och jag undrar nyfiket vad de ska sätta på sina djur om det blir många minusgrader i vinter. Återstår att se…

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>