Lördag- bättre

Även vi i Staffanstorp vaknade i morse till ”snö”- man kunde i alla fall skönja spår av något vitt som låg kvar på sina ställen men som man i ärlighetens namn hade kunnat blåsa bort om man fann det mödan värt.

Det var även fullständigt vindstilla och detta tillsammans med nollgradig temperatur gjorde att det faktiskt kändes riktigt behagligt att vistas utomhus idag, i alla fall innan solen gick ner- då blir det genast mycket kallare.

Kines-Soya och jag har varit ute och cyklat och Muppis fick ett dressyrpass i ridhuset.

Jag tyckte igår att djuret kändes väl loj; antingen berodde det på att han blev nervös i det främmande ridhuset eller på att jag red utan sporrar eller båda delarna eller för den delen inget av det men idag och med sporrarna på fötterna så gick det kvickare.

Jag red också på träns idag och försökte skärpa mig vad gäller att korta tyglarna och räta upp mig- mina standardfel när jag glömmer bort mig.

Red en hel del förvänd galopp utan antydan till omslag,  varierade tempot, fattade galopp från skritt flera gånger och varierade formen i trav- det var där fokus låg idag.

När jag var nöjd var det fortfarande tillräckligt ljust för att vi skulle kunna skritta ut på vår ”säkra” runda- en tur som tar ca 20 minuter och som går så nära stallet att Kreon hela tiden kan se det vilket jag tror bidrar till att han håller sig lugn och inte ojar sig.

Nu ska jag ägna kvällen åt bokläsning och givetvis underbara Downton Abbey- till och med maken som verkligen inte är någon tv-tittare sitter som klistrad och har även han börjat oja sig när det återstår några minuter kvar av avsnittet och jag säger ”nej…nu är det snart slut…buhu…” 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Min make tar min ipad och tittar på något annat bredvid mig när jag ser Downton Abbey 🙂 Vi har ägnat den senaste timmen åt att försöka få gården någorlunda snöfri, så lite vinterPimm’s framför TVn har vi gjort oss förtjänt av ikväll.

    Svara
  2. Hästis

    Det är likadant hemma hos oss. Serier av typen Downton Abbey är normalt inte makens ”cup of tea” men vi sitter båda klistrade och tycker att avsnitten är alldeles för korta 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>