Speciella annonser del 479, för amstaff-älskarna

Jag upphör aldrig att förvånas hur det finns hemsidor, intresseföreningar och affärer för jordens alla hobbys och intressen man kan ha och denna gången ”sprang” jag på en hemsida där man kan köpa framför allt amstaff-produkter, både alla möjliga kläder till vuxna och barn som liksom visar att man har en amstaff (till och med kalsonger 🙂  ) men även grejer till själva hunden.

För ett tag sedan hade jag en diskussion med, inte en amstaffägare men däremot en pitbull-dito.

Båda raserna har ju ett (oförtjänt????) dåligt rykte i Sverige och även om jag själv har träffat på representanter för båda raserna som varit gudasnälla så ska jag villigt erkänna att jag alltid blir MYCKET mer på min vakt om jag möter främmande hundar av dessa raser än om jag tex möter en golden eller en labbe.

Hur som helst; den jag diskuterade med kände ofta att folk hade en massa negativa synpunkter på hennes, enligt henne snälla och välskötta hund och jag framlade en teori om att folk kanske har ögonen lite extra på denna typ av hundar, just pga deras rykte.

Att ägarinnan hade ett halsband på sin hund som såg ut ungefär som detta  fast ännu bredare och med ännu längre ”piggar” menade JAG kanske inte bidrog till folks välvilliga inställning och mitt tips var faktiskt att skippa det- att liksom inte skylta med sin hund på detta vis.

Nu tror jag inte att mitt råd hade någon effekt och kanske var det ett dumt sådant? Man kanske ska få ha vilka halsband på sin hund man vill utan att behöva tänka på hur ANDRA reagerar?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>