Favorit i repris- bästa borsten

Ja, jag har tipsat er förr och mitt råd står kvar; köp dessa borstar och rengör din häst snabbt och lätt!

Jag var skeptisk innan jag själv provade men nu använder jag min dagligen och tillsammans med en mankborste räcker det för att Kreons päls ska hålla högsta klass 🙂 .

Ryktar gör jag för övrigt ALDRIG- har inte ägt en bra ryktborste på många år och ser numera som sagt inget behov heller.

Samtliga hästar jag ägt har trots detta stoltserat med glänsande hårremmar året runt så något rätt måste jag göra 🙂 !

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Kan inte hålla med, fungerar till att ta bort lera men inte mer. Fungerar inte om hästen fäller, tar man först med den så tänker man att hästen fäller ju inte så mycket men tar man med gummiskrapan efter så inser man att hästen visst fäller mycket för då lossnar pälsen.

    Svara
  2. Rie

    Har inte fallit pladask för dem. Hästarna verkar gilla dem men jag gillar inte greppet. Tappar dem i golvet minst en gång per borstning.
    Gör dem som piggborstarna/ryktborstarna – då ska jag använda dem mer.

    Svara
  3. cia

    Jag har alltid ryktat mycket. Men nu har jag fått tänka om. Winston gillar inte att bli ryktad eller borstad i onödan. Så magic borstarna används varje dag snabbt och effektivt och sen är det bara riktiga mjuka borstar som gäller. Ryktar av, bara för sakens skull. men står aldrig och storryktar eftersom det inte uppskattas av herr W. Däremot får man gärna kela och gosa eller tom ha en jättemjuk borste til ansiktet.
    Det där med omvårdnad i form av borstning mer än absolut nödvändigt och GUD HJÄLPE trima manen. NEJ TACK!!!!
    Nu mer har jag en speciell hundulls borste (King coat, eller coat King?) som jag tunnar manen med, Lånat från Cindy & Habibi, därefter är det trimkniv som jag skär den hyffsat jämn med.
    Helst skulle nog herr W vilja ha en damsugare och bara bli snabbt dammsugen….
    Fast hans motvilja till att bli borstad går i klinch med hans förmåga att älska att rulla sig. Det är inte ovanligt att jag får spola honom med täcket på för att kunna få upp spännerna på täcket som är riktigt ingrodda i tjocka lager med lera som han omsogsfullt rullar in sig under dagens lopp. Lager på lager….

    Svara
    • Birgitta

      Jag har nog ”för-ryktat” mig i ungdomens dagar, innan jag köpte egen häst. Då kunde jag stå och rykta i en evighet.

      Faktiskt verkar ingen av mina egna hästar uppskatta rykt även om de inte heller verkat av avsky att bli borstade- men lagom verkar vara bäst. Annars kan man stå och klia på Kreon hur mycket som helst och jag gnuggar ju igenom hela pälsen rejält med Magic Brush-en.

      Manryckning är inte heller något som uppskattas och därför rycker jag bara av det som absolut måste av och klipper resten med sax.

      Svara
  4. Hästis

    Min häst älskar att bli skrubbad med dessa borstar, särskilt i pannan. Däremot avskyr hon alla ryktborstar. Tror hon tycker att dom ”sticks”… 🙂 Hon tycker inte heller om att bli avtorkad med en ullvante… go figure… Apropå det, kan inte förstå hur man kan ha ull underställ, det kryper i kroppen bara jag tänker på det. Har provat och dom STICKS trots att reklamen säger att dom är SÅÅ mjuka. Såg att PolarnåPyret gjorde reklam för underställ i merino ull – vilken unge skulle ta på sig det?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>