Sista äpplet!

bild(109)

Idag har jag fodrat med det sista äpplet från min grannes trädgård.

Hade jag inte varit så slösaktig 🙂 och gett Kreon 9-10 äpplen om dagen hade mitt lager säkert räckt en bra bit in i januari men jag tycker ändå att det är smått fantastiskt att jag har kunnat vara självförsörjande på frukt sedan juli, dvs i ett halvårs tid.

Just grannens äpplen har ett hårt skal som gör att äpplena klarar att ligga länge- perfekt när man vill lägga upp ett lager som jag gjorde.

Framöver får gossen klara sig på sitt ordinarie krubbfoder (lucern, soja, betfor och några nävar havre) och kanske en morot då och då om de säljs på extrapris.

Att jag skulle gå och KÖPA äpplen för över 20 kronor kilot finns inte på kartan…där går gränsen för hur mycket jag vill skämma bort min mupp.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vårt problem är att förvara äpplen frostfritt, jag är inte jättesugen på att ha dem i sadelkammaren.

    Svara
    • Sofia M

      En gammal frys som ingen vill ha längre, gärna en boxfrys som har lock, är super för att förvara äpplen och morötter vintertid 🙂

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>