Mera lördag- liiiite shopping

Ja, ett kortare besök i den här outlet-affären som vi nu har ”pratat” en del om idag blev det men min plånbok kunde ganska lättad men inte så mycket LÄTTARE lämna stället.

Som jag skrev i en annan kommentar tycker jag att jag numera har ”allt” som jag behöver till mig själv och Kreon så det var inte med någon ”önskelista” jag åkte iväg utan mest av nyfikenhet.

Tyvärr fanns det många saker som saknade prislapp och jag orkade inte fråga den ganska oengagerade lilla tjejen som satt i kassan med hörlurar i öronen (!) kring hur många saker som helst- särskilt som jag inte var sååå intresserad eller som grejerna inte var sådär sjukt billiga som de kan vara på en outlet ibland.

bild(17)

Dessa  Jacson-strykkappor fick i alla fall följa med hem, de kostade 200 kronor paret och jag köpte så att jag har till både fram och bakbenen. Har i ärlighetens namn redan 2 uppsättningar fast av annat fabrikat men de ser mer eller mindre exakt likadana ut och börjar bli utslitna här och var så detta var ett ”bra att ha i reserv”-köp.

Inte mycket billigare än vad jag gett för de andra paren men jag tycker att de är snygga, går bra att tvätta i maskin och fyller sin funktion.

bild(18)

Jag nickade igenkännande åt gjorden i mitten (den utan prislapp), jag har en EXAKT likadan som jag köpte i en annan outlet-affär som tillfälligt slog upp portarna i Malmö för ca 8 år sedan.

Gjorden kan mycket väl ha kostat runt 400:– även på den tiden (eller så var den billigare 🙂 ) men jag har haft mycket nytta av den genom åren och använder den fortfarande. Den räcker bra till mina syften- annars finns det ju mer avancerade i läder man kan köpa.

bild(19)

Såg både lackträns, lack-kandar (detta kostade 1150:–) och lack-GRIMMOR.

Måste säga att jag, PRECIS SOM JAG MISSTÄNKTE börjar vänja mig vid dessa och tycker inte längre de ser lika anskrämliga ut som jag gjorde i början. Kreon hade säkert klätt i det bruna lack-kandaret och jag såg faktiskt även ett snyggt  rundsytt brunt kandar som kostade en spottstyver (300:–!!!!) men jag HAR redan ett fint kandar och tycker ärligt talat att det är lite omständligt att ställa in alla de remmar och bett som hör till denna betsling.

Mitt eget kandar kommer för övrigt från samma outlet-affär som tömkörningsgjorden och kostade 400:– vill jag minnas. Efter att jag hade låtit det ligga i en plastpåse med olja i någon dag har det blivit så himla mjukt och fint så nu ser jag ingen anledning att byta ut det.

Ja…benskydden och ett par sporr-remmar i konstläder för 25 kronor var faktiskt dagens enda köp!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi tyckte ungefär som du – det enda vi fick med oss var varsin uppsättning elastiska lindor.

    Svara
  2. Hästis

    Från det ena till det andra; hur går det med ögonfransarna? Har du fyllt på? Funderar på att testa.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har faktiskt bara gjort det 2 gånger och inte mer- trots att jag var så nöjd och fick otroligt mycket komplimanger.

      Men det blev för omständligt och var ganska dyrt- skulle betala 500:– var tredje vecka och behövde mer eller mindre ta ledigt från jobbet för att göra det vilket tog för mycket tid.

      Men i sak var jag otroligt nöjd och skulle kunna tänka mig att göra om det om förutsättningarna ändras.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>