Slutet gott allting gott- om mina reklamerade stövlar

Den minnesgode läsaren erinrar sig kanske att jag den 9 november reklamerade ett par stövlar hos My One (se inlägg detta datum), stövlar som jag ägt i ca 13 månader och där dragkedjan hade gått sönder på den ena stöveln.

Butiksbiträdet som tog emot reklamationen var långt ifrån säker på att denna skulle ”godkännas” då det gått ”så lång tid”, något jag inte alls instämde i då jag dels anser att ett par stövlar för nästan 2000 kronor som används max 1 timme om dagen ska ha en längre hållbarhetstid än så dels då man kunde ser att stövlarna bortsett från kedjan var ”pedantskötta”.

Hur som helst så fick jag veta att ”man skulle höra av sig” när man visste besked om vad tillverkaren ansåg om min reklamation.

Tiden gick och när jag fortfarande inte hört något den 26 december åkte jag till butiken för att höra vad som hänt.

Nej, ingen visste något om mina stövlar (har vi hört den förut….) men en av de anställda LOVADE att ringa mig DAGEN DÄRPÅ.

Föga förvånande blev jag inte uppringd och till slut fick jag själv ringa den 8 januari för att ännu en gång förhöra mig om stövlarna.

Inte heller denna gång visste någon något (jag kunde höra hur man konfererade i bakgrunden) och den som kom tillbaka till luren LOVADE att butikschefen skulle ringa mig samma dag efter klockan 15.00.

Behöver jag säga att inget samtal hade kommit när klockan var 18.00 och jag ringde IGEN!

Tack och lov var butikschefen en klok kvinna som så fort hon fick höra hela historien på stående fot erbjöd mig ett par nya stövlar eller pengarna tillbaka.

Eftersom jag tycker att stövlarna är väldigt sköna att rida i valde jag det förstnämnda alternativet och hoppas nu på ett fortsatt långt liv tillsammans.

Så ni ser: än en gång har jag bevisat att det lönar sig att stå på sig och inte bara rycka på axlarna och tänka att ”shit happens”.

Shit kan absolut happen men varför ska man vara ”flat” och bara acceptera detta?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Bra jobbat, Birgitta! Håller verkligen med att det är värt att fråga, samt att ett par stövlar ska hålla längre än så. Det värsta som kan hända är att de säger nej, och vad har man förlorat då?

    Svara
    • Birgitta

      Nej, om man bara rycker på axlarna så är man inte bara dum mot sig själv och sin plånbok utan då ”lär” man tillverkare och butiker att det är OK att tillverka och sälja saker som inte håller måttet.

      Svara
  2. jannike

    Hatar att reklamera men efter att ha läst om dina reklamationer så har jag nu faktiskt reklamerat ett stübben baucherbett som anlände till mig repigt och såg använt ut, påsen som bettet låg i var även sönder. Får bara hoppas att det går igenom och inte de anser att det är jag som använt det. Provade det inte ens då det var för litet. Man kanske kan använda dig som reklamationsperson framöver? 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>